Koronavírus: egy pozitív teszt Nagy Ádám csapatánál

Vágólapra másolva!
2020.06.16. 18:34
null
Nagy Ádám nem fertőzött (Fotó: Tumbász Hédi)
Hivatalos közleményében tudatta a Nagy Ádámot is foglalkoztató angol másodosztályú Bristol City, hogy a múlt csütörtökön – egyébként a teljes Championshipben – elvégzett koronavírustesztek egyike pozitív eredményt hozott. A klub nem nevezte meg, hogy kiről van szó, ahogy azt sem árulta el, hogy játékos vagy a szakmai stáb egyik tagja adott-e pozitív eredményt.

 

„Megerősítjük, hogy a múlt csütörtökön a másodosztályú kluboknál – köztük a Bristol Citynél is – elvégzett koronavírustesztek egyike pozitív eredményt hozott. Az egyén, akit orvosi titoktartás miatt nem nevezünk meg, tünetmentes, és önkéntes izolációba vonult a liga és a kormányzat előírásainak megfelelően. Csapatunk további tesztelt tagjainál a tesztek egységesen negatív eredményt hoztak. Jelen pillanatban a klub nem kívánja bővebben kommentálni az esetet” – áll a klub hivatalos honlapján található közleményben.

A Nemzeti Sport megkereste a Bristol City játékosát, Nagy Ádámot, aki elárulta, nem ő az érintett.

„A múlt csütörtökön elvégzett tesztek egyike lett pozitív, az illető most nem is jöhet még tíz napig az edzőközpont közelébe. Azóta minket már teszteltek hétfőn is, szerencsére az összes vizsgálat negatív eredményt hozott. Nem lett volna szerencsés, ha a bajnokság újrakezdése előtti hajrában szétesik a csapat, és elvész a befektetett munka” – fogalmazott Nagy Ádám, aki beszélt a felkészülési időszakról is.

„Úgy érzem, hogy jó időszakot tudhatunk magunk mögött, bár az első egy-két hét az elég kemény volt, de most már játszottunk három edzőmeccset is, és egymás között több teljes játékidős meccsünk is volt. Azt gondolom, komolyan vettük a felkészülést, és mindent megteszünk azért, hogy elérjük a hatodik helyet, azaz bekerüljünk a rájátszásba” – mondta lapunknak a 36-szoros válogatott középpályás.

A Bristol City legutóbbi, március 7-én lejátszott bajnokiján 1–1-re végzett a Fulhammel. Az angol másodosztályú bajnokság június 20-án folytatódik, a Bristol City a rájátszást érő ötödik helyen álló Nottingham Forest otthonában lép pályára. Nagy Ádám csapata jelenleg egy ponttal lemaradva a hatodik Preston mögött, a hetedik helyen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik