Koronavírus: a WBA támadója 39.7 fokos lázzal feküdt

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.03.21. 09:03
null
Charlie Austin is elkaphatta a koronavírust, de már jobban van (Fotó: AFP)
Charlie Austin, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő West Bromwich Albion játékosa is elkaphatta a koronavírust.

 

A 30 éves csatár most a nyilvánossággal is megosztotta elmúlt napjait: Austin az előző hétenaCheltenham Festival nevű lóversenyen vett részt, ezt követően otthonában egyre több, a koronavírusra utaló tünetet fedezett fel magán.

Például hidegrázása volt, mindemellett 39.7 fokos lázzal feküdt.

„Úgy éreztem, mintha valaki leöntött volna egy vödör vízzel. Eláztam, izzadtam”– idézi a futballistát a The Telegraph.

A WBA támadója, miután észlelte magán a tüneteket, rögtön felhívta a klub csapatorvosát, aki megerősítette, hogy azok megegyeznek a koronavírus tüneteivel, úgyhogy legalább egy hétre szigetelje el magát a családjától. Austin így is tett, azóta a halószobában tölti a napjait, feleségével és gyerekeivel nem érintkezik, a párja az ételt és az italt az ajtó előtt hagyja.

Austin elárulta, nem tesztelték le a vírusra, de biztos benne, hogy elkapta.

„Úgy voltam vele, hogy jó erőben vagyok, egészséges, úgyhogy biztosan nem lesz gond, könnyedén megbírkózom vele. Most, egy héttel később azt javaslom mindenkinek, még a húsz-harminc éveseknek is, hogy ne vegyék félvállról a koronavírust, ez komoly dolog! Értem én, hogy azok, akik még nem fogták fel a súlyosságát, simán élik tovább az életüket, a múlt héten még én is csak éltem az életem. Na nem mintha nem vettem volna komolyan akkor is, de már tudom, hogy ez nagyon komoly, és így is kellene hozzáállnunk.”

Austin elmondása szerint a nehéz első napok után meggyógyult, így hamarosan újra érintkezhet a családjával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik