Kép: mennyi? Ennyibe került a Chelsea-nek egy Falcao-lövés!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.02. 11:46
Radamel Falcao angliai karrierje finoman szólva sem volt tökéletes, a kolumbiai futballista kétszezonnyi vergődés után tért vissza az AS Monacóhoz, a Chelsea-nél töltött időszakáról pedig most egy beszédes statisztika „mesél”.

Falcao a 2014–2015-ös idényt a Manchester Unitednél, majd a 2015–2016-ost a Chelsea-nél töltötte. A manchesterieknél 29 fellépésén négyszer talált az ellenfelek hálójába, míg a londoniaknál tizenkétszer jutott szóhoz és egy gólt szerzett.

Az angol The Telegraph most elkészített a kolumbiai statisztikái alapján egy grafikont, amely megmutatja, pontosan miért is fizettek a „kékek”.

Most tessék kapaszkodni! Egy Falcao-labdaérintés 57 ezer fontba (21.5 millió forint), egy passz 115 555 fontba (43.7 millió forint), egy kapura lövés pedig 808 ezer fontjába (305.8 millió forint) került a Chelsea vezetőségének.

És nem, utóbbi szám nem a kaput eltaláló lövésekre vonatkozik, ott 1.46 millió font (552 millió forint) a váltószám.

Egy fájdalmas grafikon… (Fotó: telegraph.co.uk)
Egy fájdalmas grafikon… (Fotó: telegraph.co.uk)

Még egyszer, csak hogy szemléltessük: minden alkalommal, amikor Falcao eltalálta az ellenfél kapuját, bezsákolt magának egy Bugatti Veyront, és még maradt annyi költőpénze, hogy vegyen magának egy új házat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik