Játékossors: bejelentette visszavonulását a Newcastle és a PSG korábbi játékosa

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.02.21. 09:06
null
Yohan Cabaye hosszú éveket töltött a Premier League-ben (Fotó: AFP)
Bejelentette visszavonulását a 35 éves Yohan Cabaye. A 48-szoros francia válogatott középpályás pályafutása alatt megjárta az angol Premier League-et és a francia Ligue 1-t is.

 

„17 évnyi szenvedély után bejelentem visszavonulásomat a profi futballtól” – írta érzelmes posztjában Yohan Cabaye. Hozzátette: a futball iránti szeretete miatt nehezére esett meghoznia a döntését.


A 48-szoros francia válogatott középpályás profi pályafutását 2003-ban a Lille-ben kezdte. Itt töltött hét éve alatt 253 tétmérkőzésen lépett pályára és 38 gólt szerzett, bajnoki címet ünnepelhetett és Francia Kupát is nyert.

„Gratulálunk, Yohan, a szenzációs pályafutásodhoz, és köszönjük a fantasztikus pillanatokat a Lille színeiben! Mindig szívesen látunk az edzőközpontunkban!”


2011-ben az angol Premier League-be került, a Newcastle United szerződtette őt, 93 tétmérkőzést játszott a csapat színeiben és 18 gólt szerzett.

„Gratulálunk a fantasztikus pályafutásodhoz és minden jót kívánunk!”


2014 januárjában a PSG visszacsábította a francia élvonalba, de maradandót nem nyújtott, 39 Ligue 1-találkozón csupán egyszer volt eredményes, majd 2015 nyarán visszakerült az angol élvonalba, a Crystal Palace-hoz. A londoni együttesben három év alatt csaknem 109 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, melyeken tíz találatig jutott.

„Oh, micsoda este...”


Cabaye megjárta az Arab Emírségeket is, és a Saint-Étienne-ből vonult vissza. A francia középpályás a nemzeti csapattal szerepelt a 2012-es Európa-bajnokságon, valamint a 2014-es világbajnokságon is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik