Játékossors: 19 évesen az MU alapembere volt, 31 esztendősen befejezte

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.09.21. 08:48
null
Anderson igazi csodagyerekként indult (Fotó: AFP)
31 esztendősen bejelentette visszavonulását Anderson Luís de Abreu Oliveira, a Manchester United korábbi középpályása. A brazil labdarúgó legutóbb a török másodosztályban szerepelt, de csak 11-szer lépett pályára a 2018–2019-es idényben. 

 

Anderson már 16 évesen a Gremio felnőttcsapatában futballozott, majd a Portónál eltöltött egy esztendő után a Manchester Unitedhoz került. Első évében 38 meccsen lépett pályára, azaz lényegében alapembere volt a 2007–2008-as idény végén angol bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyerő alakulatnak. Év végén megkapta a legjobb Európában futballozó, 21 év alatti játékosnak járó Golden Boy-díjat is.

A folytatás már kevésbé alakult fényesen, sérülések és formahanyatlás miatt egyre kevesebb mérkőzésen jutott szóhoz Manchesterben, bár még nyolc idényen át tartozott a csapat kötelékébe, olyan évad nem akadt, amikor a bajnokik felénél többször lépett volna pályára.

Egy firenzei kölcsön után hazatért, az Internacional, majd a Coritiba játékosa volt, ezt követően igazolt az Adana Demirsporhoz.

A brazil válogatottban nyolcszor lépett pályára, mindannyiszor 21 éves kora előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik