FIFA: a Samp panaszt nyújtott be az MU játékosa miatt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.06. 17:22
null
A Sampdoria panaszt nyújtott be a FIFA-hoz Bruno Fernandes átigazolása miatt (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vizsgálja a Sampdoria panaszát, amelyet a Sporting CP-től januárban a Manchester Unitedbe szerződő Bruno Fernandes átigazolási díja kapcsán nyújtott be.

 

Az olasz együttes egy záradékra hivatkozva tartana igényt a 25 éves portugál középpályás– sajtóhírek szerint– mintegy 55 millió eurós átigazolási díjának egy részére. A portugál válogatott futballista januárban szerződött Manchesterbe a Sportingból, amelyhez egy genovai szezon után, 2017-ben igazolt, médiaértesülések szerint 8.5 millió euróért.

A FIFA az ebben a– három évvel ezelőtti– szerződésben meghatározott pénzügyi kötelezettségeket vizsgálja, amelyben– ugyancsak sajtóhírek alapján– a Fernandesért befolyó továbbértékesítési összeg tíz százalékára tart jogot a Sampdoria.

A helyzetet azonban bonyolítja, hogy Fernandes egyike volt a Sporting azon játékosainak, akik érvénytelenítették szerződésüket, amikor szurkolók támadtak rájuk a klub edzőközpontjában. Az érintettek közül többen távoztak, Fernandes viszont maradt a lisszaboni csapatnál, és egy módosított kontraktust írt alá. A FIFA azt bírálja majd el, hogy az eredeti szerződésben érvényes kitételek az azt követőben is érvényesek maradtak-e.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik