FFT: Vb-aranyra sem váltanám az MU-s trófeáimat – Scholes

B. Z./K. Zs.B. Z./K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.08.08. 11:35
Paul Scholes, a 10 éve, 2011-ben visszavonult angol középpályás a FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! rovatában válaszolt az olvasók kérdéseire. Milyen volt asztmásként futballoznia? Miért nem nyer soha tornát az angol válogatott? Tényleg minden edzésen célba vette a labdával Alex Ferguson fejét? Ezekre a kérdésekre is válaszolt a korábbi MU-kedvenc.

Ízelítő a nagyinterjúból:Ízelítő a nagyinterjúból:

– Köztudott, hogy asztmás vagy, Paul. Milyen hatással volt ez pályafutásodra?
Alfie Johnson, Shrewsbury
– Ezzel együtt kellett élnem, és szednem az összes gyógyszert, ami csak létezett. Ha odafigyeltem rá, nem volt gond. A legrosszabb télen volt, ha fagyott, akkor jöttek a rohamok. Egy alkalommal ki kellett hagynom néhány hetet emiatt. Olyan is előfordult, hogy meccs előtt kaptam rohamot, és olyan is, hogy félidőben, de ezek ritkán történtek meg.

– Sir Alex Ferguson azt mondta, hogy a vicc kedvéért minden edzésen megcéloztad őt a labdával. Igaz ez?
James Richards, Altrincham
– Igen, részben. Nem a menedzsert céloztam meg, hanem valakit a környezetében, hogy felébredjen. Nem voltam annyira hülye, hogy direkt fejbe lőjem. Ilyenkor szétnézett, hogy lássa, ki volt, és hiába álltak még nyolcan körülöttem, mindig én voltam a hibás. Emlékszem, egyszer Neville-t találtam el, pontosan a fejére ejtettem a labdát. Nagyon viccesnek találta ő is.

– Elcserélnéd a United-trófeákat egy angol vébégyőzelemre?
Liam Sayers, Leigh-on-Sea
– Soha! Hihetetlen élmény lett volna megnyerni a világbajnokságot, de nem.

– Kérlek, magyarázd meg, miért bukik el Anglia minden tornán? Túl önzők lennének a játékosok?
Danny Mutch, Northampton
– Azt hiszem, igen. A legjobb játékosaink vannak, de néhányuknál nagyon számít a személyes dicsőség. Megvan a tehetségünk, hogy jól teljesítsünk, de minden egyes alkalommal elbukunk. És amikor a világ egyéb legjobbjaival állunk szemben, akkor azért érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon tényleg annyira jók-e labdarúgóink, ahogy gondolják.

A Paul Scholes-szal készült teljes interjú elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik