FFT: top 10 futballpályára bedobott tárgy

B. Z./K. Zs.B. Z./K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.08.31. 18:38
„Repül a nehéz kő...” – mivel Toldi Miklós sohasem járt futballmeccsen, így szerencsére malomkövet még nem dobtak be a pályára, szinte minden mást azonban már igen. A FourFourTwo magazin top10-gyűjteményében olyan tárgyakról ír, amelyeket futballpályára dobtak be, és ott nem kis feltűnést keltett...

Ízelítő a cikkből:Ízelítő a cikkből:

Bombagól
Brentford–Millwall

1965-ben kézigránátot hajítottak a hazai tizenhatosra, amit a kapus felkapott, megnézte közelebbről is, majd a hálóba dobta. A rendezők „halászták” ki onnan, aztán a gyakorlópályán megvizsgálták a tűzszerészek, ahol kiderült, hogy gyakorlógránát. Másnap az egyik lap „Háború a futballpályán” címmel jelent meg.

A disznófejű Nagyúr
Barcelona–Real Madrid

Luís Figo 2000-ben elhagyta a Barcát az ősi rivális kedvéért, ez persze Katalóniában nem maradhat bosszú nélkül. A távozása utáni első el Clásicón a Camp Nou-ban a 74. percben szögletet szeretett volna rúgni, amikor a nyakába zúdult egy nem éppen böjti vegyestál. Repült ott káposzta, paradicsom, mobiltelefon, whiskysüveg és egy – disznófej.

Vespa-tűz
Inter–Atalanta

A milánói szurkolók 2001-ben a lelátón felgyújtottak egy Vespa márkájú robogót, amit megpróbáltak bedobni a pályára, de az egyik üres szektorban elakadt, senkinek sem lett baja. Mármint a meccsen, mert előtte tömegverekedés volt, akkor zsákmányolták a motort az interesek az egyik vendégdrukkertől.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik