FFT: Houllier, a Pool, és minden idők legbékésebb edzőváltása

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.12.15. 18:52
A hétfőn elhunyt Gérard Houllier 1998 és 2004 között irányította a Liverpool csapatát, melynek nemcsak a büszkeségét adta vissza, de új célokat is jelölt ki számára. A szurkolók nemhiába szeretik őt a mai napig.

Május vége, napsütéses délután az Anfielden. A pályán Gérard Houllier és a Liverpool vezérigazgatója, Rick Parry áll több mint egy tucat fotós körében.

Kattognak a gépek, kézfogások, mosolygó arcok, aztán sajtótájékoztató a trófeateremben, amely a főlelátó alatt található. Houllier úgy kezdi a beszédét, hogy a Liverpool „a világ egyik legfantasztikusabb klubja”.

A fenti jelenet nem a tréner 1998-as kinevezésekor történt, hanem hat évvel később, amikor bejelentette a távozását. A francia szakember viselkedése sokat mond a személyiségéről, és arról, miért tartják őt nagy becsben az Anfielden tizenhat évvel azután is, hogy elhagyta a klubot.

Jövő év májusában lett volna húsz esztendeje annak, hogy edzőként triplázott a Liverpoollal: 2001-ben, tizenhét év után először nyert európai kupát az együttessel, az AS Roma, az FC Porto és a Barcelona legyőzése után elhódították az UEFA-kupát, amely akkori szezonjának utolsó meccse minden idők egyik legdrámaibb kupadöntőjét hozta.

A teljes cikket Houllier örökségéről elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik