FFT: harminc dolog, amit nem tudtál az FA-kupáról

FFT, V. SZ.FFT, V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.03.25. 15:48
A világ legrégebbi kupaviadala 150 éves lett. Az elmúlt tizenöt évtized számtalan emlékezetes pillanattal ajándékozta meg a labdarúgó-rajongókat, ezeket gyűjtötte össze nekünk Brian Beard futballtörténész.
Az 1966-os FA-kupadöntő különösen emlékezetessé vált „az első futballhuligánnak” köszönhetően. Az önuralmát vesztő Eddie Cavanagh, aki egykor az Everton tartalékcsapatában szerepelt, berohant a pályára, miután imádott klubja egyenlített a Sheffield Wednesday ellen. Elmondása szerint így történt:„Elsőként Trebilcockhoz rohantam, megragadtam őt, és a földre rántottam. Halálra rémült, mert nem tudta, ki vagyok.” Később, amikor Gordon Westhez lett volna néhány szava „egy túlbuzgó rendőr megragadta a kabátomat, de gyorsan kibújtam belőle. Viszont nem láttam, hogy jön egy másik is. Hirtelen tucatnyian lettek. Letepertek, hátrafeszítették a karomat. Úgy bántak velem, mintha valami vonatrabló lennék.”

És ez csak egy különös történet az FA-kupa elmúlt 150 évéből, találnak még további 29-et az FFT gyűjtésében. A teljes összeállítást elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik