FFT: Ha tudom, hogy csak tíz hónapom van az MU élén… – Moyes

FFT/B. Z.FFT/B. Z.
Vágólapra másolva!
2021.03.26. 14:30
null
David Moyes olvasói kérdésekre válaszolt (Fotó: AFP)
A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! című rovatában David Moyes válaszolt az olvasók kérdéseire. Miért választotta a Cambridge-et? Tényleg összecsapott Duncannel? Ehettek sült krumplit a Unitednál? Miért a La Liga, és nem a Premier League? Ezekre az olvasói kérdésekre is válaszolt a skót edző.

 

Ízelítő a nagyinterjúból:

Az Everton menedzsereként „megcsíptél” néhány remek játékost, hogy csak Tim Cahillt és Seamus Colemant említsem. Szerinted ki volt a legjobb vétel?
Leo Mulvs, Facebook
Azt mondanám, hogy Nigel Martyn, mert őt ingyen kaptam a Leedstől. Seamus Coleman hatvanezer fontba került. Leighton Baines, Tim Cahill, Phil Jagielka, Mikel Arteta, Steven Pienaar, Joleon Lescott, Sylvain Distin, John Stones, Steven Naismith, Phil Neville, Kevin Kilbane, James McFadden, Tim Howard mind kiváló futballisták, és még voltak sokan mások is.

Ha újra lehetőséget kapnál a Unitedtól, mit csinálnál másképp?
NewsMogsy, Twitter
Amikor átvettem a csapatot, Sir Alex Ferguson nagyon alaposan elmagyarázta, mi kötelező, és mire lenne szükség. Erősen támogatott, sokat segített. Viszont ha tudtam volna, hogy tíz hónapom van, és nem hat évem, biztosan egészen másképp állok hozzá a munkához. Több időre lett volna szükségem.

Meglepett, milyen ellenségesen fogadtak az Everton szurkolói, amikor visszatértél a Manchester Uniteddal?
Trevor Spillane, Twitter
Nem, mert ismerem a drukkereket, és akárhogy nézzük, otthagytam őket. Viszont csalódott voltam. A tabella élén küzdöttünk, pedig a költségvetésünk közepes volt. Mindent beleadtam, amit csak tudtam, hogy az Everton a legjobbat nyújtsa. Hosszadalmas meló volt, de megcsináltuk: a kollégáim, a játékosok és még sokan mások. Volt néhány felemelő esténk a Goodison Parkban, és a szurkolók fantasztikusak voltak. Mélyen lekötelezettje vagyok az Evertonnak, több mint egy évtizedet töltöttem a klubnál.

Tényleg kitiltottad a sült krumplit a Manchester United edzőpályájáról?
David Kent, Twitter
Igen, ugyanis némelyik játékosom elhízott, és nem hiszem, hogy megfelelő része a diétának.

A David Moyesszal készült teljes interjú elolvasható a FourFourTwo.hu-n,IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik