FFT: Guardiola az egyik legjobb edző – de szövetségi kapitánynak is jó lenne?

FFT/B. Z.FFT/B. Z.
Vágólapra másolva!
2021.09.08. 13:27
null
Guardiola azon töri a fejét, a Citynél eltöltött ideje után szövetségi kapitány lenne (Fotó: AFP)
A Manchester City edzője azt állítja, hogy a következő munkája szövetségi kapitányság lesz – de bölcs lépés ez? A FourFourTwo.com elemezte a helyzetet.

 

2023-ig nem hagyja el a Manchester Cityt, mondta a válogatott meccsek miatti szünet előtti napokban Pep Guardiola. De mondott mást is. Hogy szünetet kíván tartani, amikor az Etihad stadionban kitölti az idejét. „A következő lépés egy válogatott lesz” – tette hozzá Guardiola.

Ezzel rendesen szembe menne a trendekkel. Volt idő, amikor a legkiválóbb edzők egyenlő arányban oszlottak meg a klubok és a nemzeti csapatok között. De nem mostanság. Idegesítheti a FIFA-t is, hogy úgy tűnik, az erőviszonyok eltolódtak a klubfutball felé. Guardiola korábbi barcelonai kollégája, Luis Enrique volt az egyetlen Bajnokok Ligája-győztes edző a 2020-as Európa-bajnokságon.

A válogatott futball nagyon vonzó lehet a Guardiola-féle romantikusoknak, olyan nagyszerű cél érdekében, amelyet szeretett Barcelonája is kínált regionális szinten: képviselni egy egész országot. Mes que un club, ugyebár. Valamit, ami több mint egy klub. De vajon testhez álló lenne neki a feladat?

A FourFourTwo.com elemzése elolvasható magyarul is a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik