FFT: a boltoni galaktikusok története

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.03.16. 18:12
null
A boltoni galaktikusok története (Fotó: FFT)
Először eljött Youri Djorkaeff, és megmentette a Bolton Wandererst; őt követte egy csapat világklasszis, akik valami különlegesre vágytak. Északnyugat-Anglia egy eldugott sarkában még mindig él a vadromantika...

 

2002 februárjában, egy unalmas hétköznap délutánon egy focista állt egymagában a Reebok Stadion gyepén. Négy évvel korábban ez a játékos 75 ezer néző jelenlétében, egymilliárd tévénéző szeme láttára nyerte meg a francia válogatottal a létező legrangosabb labdarúgótornát. Youri Djorkaeff tudta jól, mit keres ebben az elhagyatott stadionban.

Néhány órával korábban vett részt az első edzésén a Bolton Wanderers csapatával. Onnan egyenesen ide, a klub stadionjába hozatta magát az edzői stáb egyik tagjával, és egy labdával a hóna alatt kisétált a gyepre. Amikor a pálya különböző pontjain körbe-körbe kocogva passzokat kért, a klub munkatársa végképp elvesztette a fonalat. „Mit keresel, Youri?” – kérdezte. „A reklámtáblákat figyelem – magyarázta Djorkaeff. Így mindig tudni fogom, hogy a pályának épp melyik pontján vagyok.”

A Bolton aranykorszakának teljes történetét elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik