FFT: a 100 milliós Jack Grealish már most kultikus hős

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2021.10.11. 18:57
Jack Grealish nemzeti ikonná vált az elmúlt nyáron, jóllehet, csupán egyszer lépett kezdőként pályára az Európa-bajnokságon. A Manchester City 100 millió fontot érő játékosa hatalmas népszerűségnek örvend, pedig nem volt egyértelmű, hogy kultikus hős lesz. Volt része családi tragédiában és rangadónapi támadásban is.

Jack Grealish a másik irányba nézett, és nem is sejtette, hogy veszély leselkedik rá, amikor egy szurkoló berohant a Birmingham City táborának Tilton Road lelátójáról. A legrosszabb emberbe kötött bele, kétségkívül a legrosszabb pillanatban. Grealish akkor már két és fél éve viselte a szenvedést, amelyet az okozott, hogy nem tudta gyerekkori klubját kisegíteni a Championshipből.

Három hónap után egy héttel korábban tért vissza egy sérülésből, csapata ekkor a 13. helyen állt a tabellán, és első alkalommal tették meg kapitánynak. A visszatérése mérkőzésén pályafutása legnagyobb gólját szerezte meg, a Villa pedig ezzel már a félidőben is 4–0-ra vezetett Frank Lampard Derbyje ellen.

Grealish első két kapitányi szolgálata egy klubrekordot jelentő tízmeccses győzelmi sorozat kezdetét jelentette, és az Aston Villa a rájátszásból hirtelen az élvonalban találta magát. Sorsdöntő hét volt, többet nem is nézett vissza.

Az angol futball nagy reménysége, Jack Graelish eddigi különleges pályafutásáról szóló teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik