FA-kupa: újabb remek csere, folytatódik a kicsi kupameséje

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.16. 18:14
Folytatta mesébe illő kupaszereplését a Sheffield United: a harmadik ligás csapat kiváló hajrával 3–1-re legyőzte a Nottingham Forestet az angol labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjének vasárnapi játéknapján, és bejutott a legjobb nyolc közé.

A Brammall Lane-re szezoncsúcsot jelentő 25 118 szurkoló látogatott ki a Nottingham elleni FA-kupa-találkozóra, a harmadosztályú Sheffield United pedig egygólos hátrányból 3–1-re nyert – a továbbjutásról döntő gólokat a 87. percben (!) csereként pályára lépő Chris Porter szerezte (a 90. percben büntetőből, a 92. percben akcióból).

A Sheffield United emlékezetes kupamenetelést produkál: Nigel Clough csapata korábban két élvonalbeli klubot (Aston Villa, Fulham) búcsúztatott, mindkettőt idegenben – utóbbit megismételt meccsen, szintén egy cserejátékos találatával.

S ha már Cloughot említettük: a sheffieldiek októberben kinevezett menedzsere éppen a mostani ellenfél soraiban töltötte játékos-pályafutása java részét – abban a Nottingham Forestben, amely nem sokkal korábban az édesapja, Brian Clough irányításával kétszer megnyerte a Bajnokcsapatok Európa-kupáját (1979, 1980).

A United a Sheffield Wednesday–Charlton összecsapás győztesével találkozik majd a legjobb nyolc között.

FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Sheffield United (III.)–Nottingham Forest (II.) 3–1
(Coady 66., Porter 90., 92. – az elsőt 11-esből, ill. Paterson 28.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik