FA-kupa: Meg szeretnénk mutatni, mire vagyunk képesek – Klopp

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.04.15. 12:31
null
Jürgen Klopp reméli, hogy csapata az FA-kupában és a Bajnokok Ligájában is döntőt játszhat (Fotó: AFP)
Ebben az idényben harmadszor találkozik egymással az angol Premier League tabellájának első két helyezettje, a Liverpool FC és a Manchester City. A felek ezúttal az FA-kupa elődöntőjében csapnak össze. A mérkőzést megelőzően a Liverpool menedzsere tartott sajtótájékoztatót, ahol többek között Mohamed Szalah hétközi pihentetésről is beszélt.

„Nem tudom, hogy lesz-e előnyünk abból, hogy a City fizikailag nagyon megterhelő mérkőzést játszott a Bajnokok Ligájában, ráadásul a manchesteriek többet is utaztak a mérkőzés előtt, mint mi” – mondta Jürgen Klopp.

Az előző két találkozón a csapatok 2–2-es döntetlent játszottak, ez most nem lehet a végeredmény, mivel a kupában egymérkőzéses a párharc, így döntetlen esetén kétszer tizenöt perces hosszabbítás, majd esetlegesen tizenegyesek következnek.

„A City nagyon erős volt a múlt héten és mi nem játszottunk a legjobban. A fiúk sok dolgot jól csináltak, de azt gondolom, hogy néhány szituációban tudnánk sokkal jobban is teljesíteni. Meg szeretnénk mutatni, mire vagyunk képesek. Emellett ez egy kupamérkőzés, szóval a döntetlen most nem elég. Elképesztő lenne, ha elmennénk a tizenegyesekig, de őszintén, én örülnék neki.”

Klopp a hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzésen kihagyta a kezdőcsapatból a csapat sztárját, Mohamed Szalahot, aki csak az 57. percben lépett pályára a Benfica ellen.

„Egyszerű az ok, amiért Mo nem kezdett. Játszott a City ellen és még remélhetőleg van tizenkét mérkőzésünk az idényből – szóval emiatt. Ha van lehetőségünk cserélni, használjuk ki. Ha négy gólt szerzett volna az előző meccsen, akkor sem kezdett volna. Nincs semmi különösebb dolog mögötte, ilyenkor ez szükséges. Mo januárban és februárban hatszor játszott százhúsz percet, ő is emberből van, így vannak találkozók, amelyeken nem kezd.”

ANGOL FA-KUPA
ELŐDÖNTŐ

SZOMBAT
16.30:
Manchester City–Liverpool FC (Tv: Spíler1)

VASÁRNAP
17.30:
Chelsea FC–Crystal Palace (Tv: Spíler1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik