FA-kupa: „Benítez! Nem tudod, hogy mit csinálsz”

Vágólapra másolva!
2013.01.28. 11:27
Továbbra sem a szurkolók kedvence Rafa Benítez, a Chelsea menedzsere. A spanyol szakembert megint kritizálták a tegnapi, Brentford elleni FA-kupa-mérkőzés alatt.

„Nem tudod, hogy mit csinálsz” – kántálták a Chelsea-szurkolók a csapat menedzserének, Rafa Beníteznek a Brentford elleni tegnapi kupamérkőzésen. A „kékeket” 1800 szurkoló kísérte el a harmadosztályú csapat otthonába, de egyértelműen állást foglaltak a szezon végéig ideiglenesen kinevezett menedzserük munkájáról. Rafa Beníteznek a Brentford elleni tegnapi kupamérkőzésen. A „kékeket” 1800 szurkoló kísérte el a harmadosztályú csapat otthonába, de egyértelműen állást foglaltak a szezon végéig ideiglenesen kinevezett menedzserük munkájáról.

A szurkolók már döntöttek
A szurkolók már döntöttek

A Chelsea szurkolóinak agya leginkább a 79. percben szállt el, amikor is a csapat egygólos hátrányánál Benítez lehozott ugyan egy védőt, Braniszlav Ivanovics helyére azonban egy másik hátvédet, César Azpilicuetát küldte a pályára.

„Nem hallottam semmit, az oldalvonalnál álltam, s csak arra koncentráltam, hogy megnyerjük a mérkőzést” – hangzott Benítez válasza a mérkőzés után, amikor is az újságírók a szurkolói megnyilvánulásokról kérdezték a spanyol mestert.

Mint ismert, Fernando Torres 83. percben szerzett góljával mentette döntetlenre (2–2) a mérkőzést a Chelsea, amely így a megismételt találkozón hazai pályán még kiharcolhatja a továbbjutást.

Könnyen lehet, hogy az sem menti meg Paul Dickovnak, az Oldham Athletic menedzserének munkáját, hogy a harmadosztályú csapat tegnap búcsúztatta az FA-kupában a Liverpoolt.

A Leeds United, a Luton Town és az MK Dons is óriási bravúrt hajtott végre az FA-kupában. Az említett csapatok menedzserei azonban önfeledten ünnepelhettek a továbbjutást követően, ezzel szemben az Oldhamet irányító Paul Dickovnak a Liverpool búcsúztatása után sem biztos, hogy megmarad az állása.

„Nagyon kényelmetlen ez a szituáció. Hétfőn beszélünk egymással, ez Paul saját kérése is. Jók az olyan pillanatok, mint a mostani továbbjutás, de az a legfontosabb, hogy bent maradjunk a bajnokságban. A Liverpool elleni mérkőzés után sokan jöttek oda hozzám, hogy hogyan meneszthetném a menedzserünket egy ilyen siker után, de a legutóbbi ligavereség után meg azt kérdezték, hogy miért tartom meg” – mondta Simon Corney, az Oldham menedzsere.

Márpedig az elveszített bajnokikból jutott bőven az Oldhamnek, az elmúlt nyolc League One-mérkőzés közül heten pont nélkül maradt a csapat, amely a 19. helyen áll a harmadosztályban – egy pontra a kiesőzónától.

Úgyhogy könnyen lehet, hogy a 40 éves menedzser – aki 2010 óta irányítja az Oldhamet – egy Liverpool elleni győzelemmel búcsúzik a csapattól.

FA-KUPA – EMLÉKEZTETŐ
4. FORDULÓ, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT – EREDMÉNYEK
Oldham Athletic (III.)–Liverpool 3–2
Leeds United (II.)–Tottenham Hotspur 2–1
Brentford (III.)–Chelsea 2–2
Manchester United (I.)–Fulham (I.) 4–1
Millwall (II.)–Aston Villa (I.) 2–1
Stoke City (I.)–Manchester City (I.) 0–1
Bolton (II. osztályú)–Everton (I.) 1–2
Brighton & Hove Albion (II.)–Arsenal (I.) 2–3
Derby County (II.)–Blackburn (II.) 0–3
Huddersfield (II.)–Leicester City (II.) 1–1
Hull City (II.)–Barnsley (II.) 0–1
Macclesfield Town (V.)–Wigan Athletic (I.) 0–1
Middlesbrough (II.)–Aldershot Town (IV.) 2–1
Norwich City (I.)–Luton (V.) 0–1
Queens Park Rangers (I.)–MK Dons (III.) 2–4
Reading (I.)–Sheffield United (III.) 4–0
FA-KUPA
A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Huddersfield (II.)/Leicester City (II.)–Wigan (I.)
MK Dons (III.)–Barnsley (II.)
Oldham (III.)–Everton (I.)
Luton (V.) Millwall (II.)
Arsenal (I.)–Blackburn (II.)
Manchester City (I.)–Leeds (II.)
Manchester United (I.)–Reading (I.)
Middlebrough (II.)–Brentford (III.)/Chelsea (I.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik