FA-kupa: a Man. United is bejutott a negyeddöntőbe

Vágólapra másolva!
2016.02.22. 22:37
null
Lingard is betalált, az MU könnyedén győzött (Fotó: Action Images)
A Manchester United könnyedén jutott az FA-kupa negyeddöntőjébe, miután 3–0-ra legyőzte a harmadosztályú Shrewsbury Townt a sorozat nyolcaddöntőjében.

Eddig ez nem a Manchester United szezonja, de a továbbjutás minimális elvárás volt a Shrewsbury Town elleni mérkőzésen. Aztán az első fél órában mégis úgy tűnt, hogy tényleg el van átkozva a manchesteri együttes – és elsősorban Memphis Depay. A holland támadó két lövése is tökéletesen jellemezte az MU eddigi idényét.

Louis van Gaal együttese persze abszolút fölényben játszott, a kiscsapat a 37. percig tudta kihúzni kapott gól nélkül. Ekkor az előrehúzódó Chris Smalling találta el szerencsésen a labdát, ami így védhetetlenül vágódott a hosszúba.

Az első félidő ráadásában aztán Juan Mata góljára a legkevésbé a szerencsés jelző volt a jellemző, inkább a „tudatost” vagy akár a „tökéletest” puffogtathattuk a spanyol szabadrúgásánál.

Az MU fölényére jellemző, hogy a Shrewsbury mindössze egyszer ért labdába az ellenfél 16-osán belül az első játékrészben.

A második félidőben Jesse Lingard is betalált, kialakítva a 0–3-as végeredményt. A következő fordulóban a Manchester United a West Hamet fogadja.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

ANGLIA, FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Shrewsbury Town–Manchester United 0–3 (Smalling 37., Mata 45+2., Lingard 61.)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Everton–Chelsea
Reading (II.)–Crystal Palace
Arsenal vagy Hull City (II.)–Watford
Manchester United–West Ham United
A mérkőzéseket a március 12–13-i hétvégén rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik