FA-kupa: az Everton utolsó perces gól miatt ismétel

Vágólapra másolva!
2013.02.16. 21:02
Az Arsenalt kiejtő Blackburn, a Millwall és a Barnsley után még nincs negyedik továbbjutó a labdarúgó FA-kupa negyeddöntőjébe, a harmadik ligás Oldham a 93. percben egyenlítve ugyanis ismétlésre mentette az Everton elleni mérkőzést.

Az élvezetes mérkőzésen a 13. percben egy tökéletes kontra végén az Oldham szerzett vezetést: a hazaiak egy Everton-szöglet után indultak meg, Lee Croft átadását pedig Jordan Obita küldte a hálóba.

Az Everton a 24. percben egyenlített, Nikica Jelavic letett labdájára Victor Anichebe csapott le, és minden finomkodást nélkülözve a hálóba bombázott. Az igen aktív Obita közvetlenül ezután eltalálta a kapufát, a vezető gólt viszont – már a második félidőben – a liverpooli csapat találta meg: a szünetben beálló Kevin Mirallas gyilkos erővel érkező szögletét Phil Jagielka fejelte a hálóba.

A nagyot harcoló Oldhamnek több egyenlítési lehetősége is volt, de Matt Smith és Robbie Simpson is rontott. A hazaiak nem adták fel, és nekik volt igazuk: a 93. percben Matt Smith egy szöglet utáni fejessel – a kapus, Dean Bouzanis is előrejött, sőt nyúlt a labdáért, de az Oldham szerencséjére nem ért bele – egyenlített, így ismétlés következhet a Goodison Parkban.

ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Oldham (III. ligás)–Everton 2–2 (Obita 13., M. Smith 93., ill. Anichebe 24., Jagielka 48.)
A NAPI ÖSSZEFOGLALÓT ITT OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik