FA-kupa: a hátvéd gólt lőtt az MU-nak, 400 forint a jutalma

Vágólapra másolva!
2015.02.17. 17:53
null
<strong>Scott Laird és az egy fontot érő lövés </strong>(Fotó: Action Images)
Scott Laird, a Preston North End balhátvédje gólt szerzett a hétfő esti, Manchester United ellen 3–1-re elveszített FA-kupa-összecsapáson, és jutalma nem is maradt el: egy font gólbónuszt kapott... a nagymamájától.

 

A szezon egyik legkedvesebb története az angol harmadosztályban (League One) szereplő Preston játékosáé.

Laird a Manchester United elleni kupacsata első gólját szerezte, így oka volt az ünneplésre, ráadásul ő lett klubja első játékosa 2008 óta, aki betalált az FA-kupában egy PL-csapat ellen. Nem beszélve a találkozó után kézhez kapott „prémiumról”.

„Gyerekként, ha gólt rúgtunk egy mérkőzésen, a nagymamánk egy fonttal jutalmazott engem és a bátyáimat. Bár már 26 éves vagyok, ez a családi hagyomány azóta sem változott” – mesélte a BBC-nek Laird, aki a Plymouthban kezdte karrierjét, onnan a Stevenage-hez vezetett az útja, amelyben 216 mérkőzésen 20 gólt szerzett.

A Manchester United elleni gólja a hetedik találata volt a Prestonban, amelyben 2012 óta játszik. Hiába azonban a neves ellenfél, a PL-óriás elleni találat is ugyanúgy egy fontot jelentett számára, mint az összes többi.

„A mérkőzés után a mamám volt az első, akit felhívtam telefonon. Egyből mondtam, hogy kérem a fontomat – folytatta az aranyos történetet a balhátvéd. – Próbáltam többet kicsikarni tőle, hiszen a Manchester United volt az ellenfél, de ő szigorúan tartotta magát az íratlan szerződésünkhöz. Ez a szokás a karrierem végéig el fog kísérni” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik