Edzősors: 11 év után lelépett Anglia egyik legrégebben hivatalban lévő menedzsere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.23. 16:16
null
Doswell két éve az Arsenal elleni kupameccs előtt maga készítette a teát a médianap résztvevőinek (Fotó: AFP)
A BBC tájékoztatása szerint hosszú gondolkodás után bejelentette távozását posztjáról Paul Doswell, az ötödik vonalban szereplő félprofi Sutton United menedzsere. A hír számunkra azért érdekes, mert az 52 éves futballszakember az angol labdarúgás egyik legrégebben hivatalban lévő menedzsere volt, 2008 májusában nevezték ki a csapat élére. Most elsősorban a rengeteg utazási idővel indokolta a döntését, ami nem is csoda: heti 3-4 alkalommal napi két órát utazott oda, s kettőt vissza a lakhelye és a klub pályája között.

 

Paul Doswell 2008 májusában került az akkor a hatodosztályból éppen kiesni készülő Sutton United élére, a visszaeséstől ugyan nem mentette meg a gárdát, de a következő években stabil, folyamatosan a feljutásért harcoló csapatot alakított ki, s három év múlva, 2011-ben sikerült is a visszajutnia vele a hatodik vonalba, majd 2016-ban az ötödik osztályba is feljutott együttesével.

Doswell irányításával a csapat emlékezetes kupamenetelést produkált két éve, amikor a klub története során először eljutott az FA-kupa ötödik fordulójába, amelyben végül az Arsenal állította meg őket, ám addig a másodosztályú Leeds United, a harmadosztályú AFC Wimbledon és a negyedosztályú Cheltenham Town is az ötödosztályú klub áldozatául esett.

Doswell idén márciusban kérte a klub vezetőit, hogy nyárig engedjék szabadságra, ám egy hónap után kiderült, az Anglia legfelső öt osztályában dolgozó menedzserek közül legrégebben hivatalban lévő tréner nem folytatja a munkát a Sutton Unitednél.

Az indok prózai: Doswell a távolságot okolja.

„Életem legnehezebb döntését hoztam meg, amikor a Sutton United elhagyása mellett döntöttem. Az elmúlt tizenegy évben heti három-négy alkalommal két órát utaztam oda és kettőt vissza a lakhelyem és a klub székhelye között. Mára eljutottam oda, hogy ezt az ingázást képtelen vagyok folytatni, de biztos vagyok benne, hogy a csapat a meglévő erős alapjaira építve folytatni fogja kiváló szereplését. Nagyon szomorúan, de büszkén hagyom el a klubot” – idézte a 11 év után távozó menedzsert a klub hivatalos honlapja.

Gyors fejszámolással kijön, hogy Doswell az elmúlt 11 évben közel egy évet töltött utazással, hogy a csapat menedzseri teendőit ellássa.

AZ ELSŐ NÉGY OSZTÁLY LEGRÉGEBBEN MŰKÖDŐ MENEDZSEREI ANGLIÁBAN
NÉVKLUB*
KINEVEZÉS IDEJE
HIVATALBAN
Jim Bentley
Morecombe (IV. o.)
2011. május 13.
7 éve 342 napja
Gareth Ainsworth
Wycombe Wanderers (III. o.)
2012. szeptember 24.
6 éve 208 napja
Eddie Howe
Bournemouth2012. október 12.
6 éve 189 napja
Sean Dyche
Burnley
2012. október 30.
6 éve 172 napja
Mauricio Pochettino
Tottenham
2014. május 27.
4 éve 328 napja
*: a külön nem jelölt klubok élvonalbeliek
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik