Derby: menesztették Cocut, átmenetileg Rooney veheti át a helyét a kispadon

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.11.15. 15:43
null
Wayne Rooney lesz a Derby County ideiglenes vezetőedzője? (Fotó: AFP)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Derby County menesztette Phillip Cocut menedzseri pozíciójából, mert a klub az utolsó helyen áll a tabellán. A Derby ideiglenes menedzsert egyelőre nem nevezett ki, de az edzéseket a játékos-edző, Wayne Rooney irányítja majd, aki a kispadra is leülhet jövő hétvégén. 

A korábbi 101-szeres holland válogatott labdarúgó, Phillip Cocu 2019 nyarán lett az angol másodosztályban szereplő Derby County menedzsere, miután Frank Lampard távozott a klubtól. Cocu első idényében a 10. helyen végzett a csapattal, a 2020–2021-es évadban viszont a Derby11 bajnokin csupán 6 pontot gyűjtött, s a tabella utolsó helyén áll.

A gyenge szerepés miatt Cocut menesztette a Derby County vezetősége, ráadásul az eddigi másodedző, Chris van der Weerden is távozik. A klub ideiglenes menedzsert még nem jelölt ki, de az edzéseket az angol válogatott gólrekordere, Wayne Rooney tartja majd, aki a 2019-es év végén jelentette be, hogy visszatér Angliába, és játékos-edző lesz a Derbynél.

Rooney a másodosztályba szerződése óta része a Derby edzői stábjának, és a jövőben menedzser szeretne lenni, de a Sky Sports értesülései szerint egyelőre kevés esély van arra, hogy véglegesen őt nevezzék ki a csapat élére. Az angol sajtóban már október közepén felröppentek ezek a hírek, dea Derby akkor határozottan cáfolta ezeket.

Annyi biztos, hogy Rooney, a csapatkapitány lesz a jövő hétvégi, Bristol City ellen készülő ideiglenes stáb első számú embere, és még az is előfordulhat, hogy ő ül le a kispadra, ameddig nem érkezik új menedzser. Rooney játékosként ebben az idényben 8 bajnokin lépett pályára a Derby színeiben, ezeken egy gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik