Chelsea: Tuchel a világ legdrágább védőjévé tette volna volt játékosát

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.12.21. 16:17
null
Marquinhos volt a Chelsea kiszemeltje (Fotó: AFP)
A L'Equipe beszámolója szerint Thomas Tuchel szerette volna a Chelsea-hez csábítani korábbi játékosát, a jelenleg a Paris Saing-Germain csapatkapitányi karszalagját is viselő Marquinhost. A lap információi szerint a londoniak 85 millió eurót plusz bónuszokat ajánlottak a brazil bekkért, amivel ő lehetett volna a poszt új rekordere, megelőzve a jelenlegi legdrágább védőt, Harry Maguire-t.

 

A francia lap érdekességként említi, hogy Tuchel anno a PSG edzőjeként épp a Chelsea-ben futballozó Antonio Rüdigert szerette volna megszerezni, víziója szerint ugyanis a Thiago Silva, Marquingos, Rüdiger védőtrió három belsővédős felállásban nemzetközi szinten is sikerekhez segíthette volna a párizsiakat. Tuchel később úgy vette át a Chelsea-t, hogy Silva már ott játszott, így ezúttal Marquinhos jelentette a hiányzó láncszemet...

A cikk szerint a 64-szeres válogatott bekk hajlott volna az egyezségre, ám a Paris Saint-Germain végül kikosarazta a Chelsea-t.

Marquinhos a Corinthiansnál lett profi futballista, majd az AS Roma hozta őt Európába, az olaszok másfél idény elteltével hatszoros áron, 30 millió euró felett adták tovább a játékjogát a PSG-hez. A ma már 27 esztendős bekk 2013-as érkezése óta 342 tétmeccsen játszott a francia sztárcsapatban, védő létére 34 gólt is szerzett ezeken.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik