Chelsea: Ő már most legenda a klubnál – Thomas Tuchel

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.03.17. 15:56
null
<strong>Azpilicueta</strong> szerezte a Chelsea győztes gólját a szerdai, Lille elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján (Fotó: Getty Images)
A BL-címvédő Chelsea mestere, Thomas Tuchel az angol csapat spanyol válogatott játékosát, César Azpilicuetát méltatta. A német szakember szavait Fabrizio Romano olasz sportújságíró is idézte a közösségi oldalain.

„Ő már most legenda a klubnál, és ilyen játékosokra van szükségünk. Azpilicueta a tökéletes mintaképe annak, hogy milyen is egy igazi kapitány” – állítja Thomas Tuchel. Fabrizio Romano hozzátette, hogy az FC Barcelona továbbra is szeretné soraiban tudni a spanyol hátvédet, ahogyan Nusszair Mazrauit is.

Tuchel hozzáfűzte, hogy César Azpilicueta mindig a maximumot nyújtja, nem számít, milyen gyakran kap lehetőséget vagy milyen poszton játszik. Szerinte a csapatnak most nem extrára van szüksége, hanem stabil, megbízható teljesítményre, és ebben kulcsszerepet tölt be a 32 éves csapatkapitány.

Mint ismert, a védelem közepén, illetve jobb oldalán is bevethető Azpilicuetát (is) szívesen látnák Barcelonában. A spanyol védőnek nem lesz szerződése a nyár végén, így a katalánok könnyen megállapodhatnak vele anélkül, hogy egy centet is kifizessenek a Chelsea-nek.

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSA ITT!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
LILLE (francia)–CHELSEA (angol) 1–2

Lille, Stade Pierre-Mauroy. Vezette: Davide Massa (olasz)
LILLE: Léo Jardim – Celik (T. Weah, 58.), José Fonte, Botman (Onana, 58.), Tiago Djaló – G. Gudmundsson (Brdaric, 78.), B. Yilmaz, B. André, Xeka, J. Bamba (A. Gomes, 78.) – J. David (Ben Arfa, 77.). Vezetőedző: Jocelyn Gourvennec
CHELSEA: É. Mendy – Christensen (Chalobah, 33.), Thiago Silva, Rüdiger – Azpilicueta, Kanté, Kovacic (Mount, a szünetben), Marcos Alonso – Jorginho (Loftus-Cheek, 74.), Havertz (Zijes, 83.), Pulisic (R. Lukaku, 74.). Menedzser: Thomas Tuchel
Gólszerző: B. Yilmaz (38. – 11-esből), ill. Pulisic (45+1.), Azpilicueta (71.)

Továbbjutott a Chelsea,
4–1-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik