Chelsea: „Nem vagyok az anyja” – kiderült, mi hiányzik Hazard-ból

Vágólapra másolva!
2016.01.12. 18:08
Guus Hiddink, a Chelsea decemberben kinevezett menedzsere szerint Eden Hazard-nak fizikálisan és mentálisan is javulnia kell, ha ismét legjobb formájában szeretne játszani.

A Chelsea 2015-ös bajnoki címét követően pocsékul szerepel a jelenlegi szezonban, decemberben már egy menedzserváltáson is átesett a klub. A tavalyi évben a PL legjobb játékosának választott Eden Hazard is messze alulmúlja önmagát – még egyetlen gólt sem szerzett a 2015–2016-os idényben, gólpasszból is csak négyet jegyez. Eden Hazard is messze alulmúlja önmagát – még egyetlen gólt sem szerzett a 2015–2016-os idényben, gólpasszból is csak négyet jegyez.

Kedden az újságírók megkérdezték a Chelsea menedzseri posztján José Mourinhót váltó Hiddinktől, hogy mire van szüksége a belga válogatott támadónak a javuláshoz.

„Nem vagyok az anyja, nem pátyolgathatom, mindenki megkapja a kellő figyelmet. Minden játékoshoz másképp kell közeledni. Egyikükhöz ostorra van szükség, a másiknak gyengédség kell, a harmadikat meg csipkedni. Más-más módszereket kell alkalmazni, de mindenkinek biztosítunk kellő időt, hogy az elvárt szintre fejlődjön"”– nyilatkozta a holland menedzser.

A legfontosabb a frissesség. Ha a játékosok éhesek a sikerre, lelkesek és várják az edzéseket, az az jelenti, hogy fejben kellőképpen frissek.”

„Hazard nemrég még trófeákat nyert, de a jelenlegi szezonban fizikális problémái adódtak. Tegnap volt az Aranylabda-gála. Csak meg kell nézni a finalistákat, sugárzott róluk a frissesség, áradt belőlük a fiatalság” – tette hozzá Hiddink, aki ugyanezt a frissességet várja el Hazard-tól is.

„Újra élveznie kell a játékot, meg kell szabadulnia a fizikai problémáktól és újra formába fog lendülni. Ahhoz, hogy valakinek esélye legyen elnyerni az Aranylabdát, éveken át és folyamatosan a csúcson kell lennie. Hazard képes erre, de még rengeteg követelménynek kell megfelelnie” – mondta a belgáról Hiddink.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik