Chelsea: megállapodtak Havertz áráról, drágább lesz, mint Kepa

Vágólapra másolva!
2020.09.01. 08:46
null
Kai Havertz: közel a búcsú? (Fotó: AFP)
A goal.com beszámolója szerint megszületett a megállapodás, 72 millió fontért, mintegy 80.5 millió euróért cserébe Kai Havertz a Chelsea-hez igazol.

 

Havertz lehetséges klubváltása hosszú hónapok óta az egyik legfelkapottabb téma a német és a brit sportsajtóban is. Már nyár elején arról lehetett olvasni, hogy a 21 éves labdarúgó váltani szeretne, és a személyes feltételeket illetően egyezségre is jutott a londoniakkal. Csakhogy a Chelsea a koronavírus-helyzetre hivatkozva szeretett volna alkudni a vételárból.

A jelek szerint ez nem jött össze,Rudi Völler, a Leverkusen sportigazgatója ugyanis már tavasszal arról beszélt, legalább 80 milliót szeretnének kapni a fiatal kora ellenére alapembernek számító, 150 tétmérkőzésen 46 gólt és 31 gólpasszt jegyző játékosért.

„Ballack és Özil keveréke, de a két játékosnak csak a legjobb tulajdonságai ötvöződnek benne – nyilatkozta Völler, aki 1996 óta dolgozik a leverkuseni klub vezetőségében. – Számunkra egyszerű a helyzet: még két évig köti őt a szerződése hozzánk. Ha valaki elfogadja a feltételeinket, akkor rendben van, mehet. Ellenkező esetben viszont még egy évig biztosan nálunk játszik, aminek nagyon örülünk. Nem lesz egyszerű, de a koronavírus-járvány miatti kedvezmény nem vonatkozik az olyan futballművészek vételárára, mint ő.”

Ha a goal.com által említett vételár valós, Havertz lesz a Chelsea történetének legdrágább labdarúgója. Az eddigi rekordot a 2018-ban szerződtetett Kepa tartja. A spanyol kapusért 71.6 millió fontot fizettek ki.

Leverkusenben Patrik Schick megszerzésével próbálnák meg pótolni a középpályást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik