Chelsea: K...szott Kína! – rasszista poszt a játékostól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.23. 16:49
Hivatalos honlapján kért bocsánatot az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea egyik játékosának rasszista üzenetei miatt.

A történet főszereplője Kenedy, a „kékek” brazil futballistája, aki szemmel láthatóan nem élvezte együttese ázsiai túráját.

A 21 éves szélső közösségi oldalán először a „Porra China” tartalmú üzenetet posztolta az Instagram-oldalára, ami annyit tesz, „K...szott Kína”. Kenedy ezt követően egy képet is kirakott, amelyen egy kínai biztonsági őr épp alszik.

A kép alá a játékos az „Ébredj, kínai, idióta” üzenetet írta ki. Noha Kenedy hamar törölte a bejegyzéseket, azok nem maradtak titokban. A szélső azóta bocsánatot kért, mint ahogy a Chelsea is reagált a labdarúgó rasszista üzeneteire, és a hivatalos honlapján kért elnézést:

„Annak ellenére, hogy Kenedy gyorsan törölte a posztokat és bocsánatot kért, a Chelsea is őszintén elnézést kér. A játékos butaságot csinált, amiből tanul. A viselkedése nem képviseli az egész csapatot, és a klub nézeteivel is ellentétes. Kenedy a tette miatt büntetésben részesült.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik