Chelsea: Kattintson a Google-ra, és ne kérdezzen hülyeségeket! – Mourinho ideges lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.15. 14:32
null
Mourinho azt állítja, boldog, de nem úgy tűnik… (Fotó: AFP)
A címvédő Chelsea szörnyen kezdte az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (Premier League), öt forduló után mindössze négy ponttal a tizenhetedik helyen áll. José Mourinhót, a londoniak menedzserét a gyenge szezonkezdetről, csapata formájáról és saját pozíciójáról is kérdezték. A portugál igencsak hosszú monológba kezdett…

„Mindig ugyanazokat a kérdéseket kapom meg, és ugyanazokat a válaszokat várják el – kezdte Mourinho. – Kaphatnak mosolyokat és vicceket, de ha a kemény munka nem hozza meg a gyümölcsét – márpedig higgyék el, mi keményen dolgozunk – az ember frusztrált lesz.”

„Szomorú, hogy ez így van. Könnyen el lehet fogadni, hogy nem jönnek az eredmények, mert a futball ilyen. Minden szezonban van olyan csapat, amelyik rosszul indítja a bajnokságot, ezt pedig könnyű a balszerencsére és a sérülésekre fogni. Szomorú, hogy az emberek mindenáron olyan problémákat akarnak generálni, amelyek nem is léteznek.”

„Ez a maguk problémája. Az egyetlen gondunk az, hogy nem jönnek az eredmények. Nem vagyunk boldogok, de tudjuk, kik vagyunk. Más kluboknál vissza kell menni két, három, négy, öt évet ahhoz, hogy sikert találjunk. Nálunk három hónapot kell. Három hónappal ezelőtt a miénk volt a legjobb csapat az országban, a legjobb menedzserrel, a legjobb játékosokkal.”

„Megkérdeznék tőlem, miért nem kerülhet bajba néhány menedzser öt, hat vagy tíz évig? Én vagyok Anglia jelenlegi bajnoka, miért lennék bajban én?! Azt hiszem, ez egy olyan jó kérdés, amit önök sem tudnak megválaszolni.”

„Van egy csapatom, nem vagyok köteles ugyanazt a kezdő tizenegyet felküldeni meccsről meccsre. Változtathatok az összeállításon, de tudom a következményeit. Ha kiveszem Azpilicuetát, azt mondják, bajom van Azpilicuetával. Ha kiveszem Terryt, azt mondják, bajom van Terryvel. Ha kiveszem Fabregast, azt mondják, bajom van Fabregasszal.”

Amikor azt kérdezték, most éppen Special One (különleges) vagy Happy One (boldog), Mourinho azt mondta, mindkettő, de amikor a harmadik szezonjairól faggatták, újra kikelt magából.

„A harmadik szezonom a Portónál? Olyan nem volt. A harmadik idényem az Internél? Olyan sem volt. A Chelsea-nél a harmadik évadban megnyertem az FA-kupát és a Ligakupát, valamint bejutottam a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A harmadik madridi szezonomban enyém lett a Szuperkupa és a legjobb négy közé kerültem a BL-ben” – mondta a portugál, majd jött a csattanós befejezés:

Kattintson a Google-re és ne kérdezzen hülyeségeket! Senkinek sem kell bizonyítanom. Senkinek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik