Chelsea: „Ha elmondanám a véleményem a Costa-ügyben, eltiltanának”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.24. 10:08
null
Diego Costát (kékben) az FA eltiltotta, José Mourinho viszont nem ért egyet az ítélettel (Fotó: Reuters)
José Mourinho, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea menedzsere nincs kibékülve az angol Labdarúgó-szövetség (FA) legutóbbi döntésével, hogy a bizottság három mérkőzésről eltiltotta Diego Costát a „kékek” Arsenal elleni összecsapásán történt affér miatt.

Mint ismert, a Chelsea spanyol támadója a Premier League hatodik fordulójában, az „ágyúsok” elleni találkozó 44. percében akaszkodott össze Laurent Koscielnyvel és Gabriel Paulistával – miután előbbit „felpofozta”.

Diego Costa megmozdulását Mike Dean játékvezető nem vette észre, így a csatár a mérkőzésen megúszta az esetet, Gabriel viszont piros lapot kapott. Azonban az angol szövetség utólag vizsgálatot indított a 26 esztendős játékos ellen, és úgy határozott, Koscielny „felpofozásáért” három mérkőzésről eltiltja Costát.

Diego Costa és Gabriel Paulista balhéja



Diego Costa kiprovokálja a piros lapot


José Mourinho, a londoni „kékek” igencsak szókimondó menedzsere ezúttal sem rejtette véka alá véleményét: nem véli jogosnak az ítéletet.

„Nem lehet összehasonlítani Diego Costa tettét azzal, amikor valaki például majdnem eltöri egy másik labdarúgó lábát. Az történt, hogy férfiak vitáztak, ennyi.”

„Inkább nem mennék bele részletesebben az egészbe, mert ha példákat mondok és elmondom az érzéseimet ezzel kapcsolatosan, akkor hosszú időre eltiltanának, amit nem szeretnék, és a csapatnak sincs erre szüksége. Fontos játékost veszítettünk el, nem kell, hogy még a menedzsert is nélkülöznie kelljen a klubnak, szóval inkább csöndben maradok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik