Chelsea: egy éve kirúgták, 47 milliót mégis elvisz hetente

Vágólapra másolva!
2013.11.13. 09:43
null
Egy tehetős klub, egy nagyvonalú tulajdonos és egy óriási siker: Roberto Di Matteo megfogta az isten lábát (Fotó: Reuters)
Továbbra is 130 000 fontot, azaz nagyjából 47 millió forintot keres hetente Roberto Di Matteo a Chelsea-nél, noha néhány nap híján egy esztendeje kirúgták a londoni futballklubtól – írja a Daily Mail.

 

A csapattal 2012-ben történelmi sikert elérő, vagyis Bajnokok Ligáját nyerő menedzser mostani fejedelmi gázsijának magyarázata: nem tudott megegyezni Roman Abramovics klubtulajdonossal a három évre szóló szerződése felbontásáról.

Az angol bulvárlap úgy tudja: Di Matteo majdnem hétmillió fontot kasszírozott a Chelsea-től tavaly novemberi leváltása óta, és a konstrukciónak megfelelően 2014 júniusáig további négymillió hizlalja majd a bankszámláját. Az olasz szakember vélhetően ezért vonakodik kisebb pénzzel járó állást elfogadni, noha például a Martin Jol elmozdítását fontolgató Fulham már tapogatózott az irányában.

A Chelsea-t játékosként is hosszú ideig erősítő Di Matteo kirúgása óta már a második menedzser irányítja a londoni csapatot: az őt váltó Rafa Benítezt José Mourinho követi a sorban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik