Chelsea: az utánpótlásnál folytatja a visszavonuló ikon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.29. 08:46
null
Joe Cole visszavonulása után „hazatért” a Chelsea-hez (Fotó: AFP)
A Premier League-ben szereplő Chelsea labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Joe Cole az együttes utánpótlásánál tevékenykedik a jövőben.

 

Mint ismert, a „kékek” és az angol válogatott korábbi középpályása néhány hete jelentette be, hogy felhagy a profi labdarúgással.

A BBC statisztikái szerint Joe Cole pályafutása során hét klubban összesen 716 meccsen lépett pályára, 104 gólt szerzett, háromszor lett bajnok és két FA-kupát nyert, valamint a Ligakupát és a Szuperkupát is elhódította a Chelsea-vel, amelynél 2003 és 2010 között futballozott.

A londoni klub úgy érezte, hogy az ikont „otthon” kell tartani, s pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy a 37 éves Cole az utánpótlásnál lesz majd technikai edző – ahogy a gárda a honlapján fogalmaz, a következő hat hónapban Cole különböző korosztályok csapatainál tevékenykedik majd – például az U18-as keretnél és a fejlesztési szekciónál –, eközben pedig folytatja tanulmányait, hogy megszerezze a profi edzői képesítést, Cole-nak ugyanis nem titkolt szándéka, hogy trénerként folytassa a jövőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik