Chelsea: Kepa nem kap büntetést a csere megtagadásáért – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.25. 14:23
null
Kepa megúszhatja a Ligakupa-döntőben történteket szankciók nélkül (Fotó: AFP)
Ahogyan arról beszámoltunk, a Chelsea spanyol kapusa, Kepa Arrizabalaga nem volt hajlandó lejönni a pályáról a Manchester City elleni Ligakupa-döntő 121. percében. A londoni együttes, amely tizenegyesekkel 4–3-ra kikapott, angol lapértesülések szerint nem tervezi szankcionálni a nyáron (posztját tekintve) világrekordot jelentő, 80 millió eurós átigazolási díjért cserébe szerződtetett kapust.
A Nemzeti Sport Online olvasóinak többsége elítélte a játékos viselkedését. Több mint 13 ezer voksból 11 307-en érezték úgy, egy játékos semmilyen körülmények között sem tagadhatja meg a lecserélését, ezt pedig a klubnak mihamarabb szankcionálnia kell és csak 1750-en értettek egyet a kapussal.

Ám a jelek szerint a Chelsea-nél másként gondolkodnak. Az Evening Standard klub közeli forrásokra hivatkozva állítja, a londoni együttes vezetősége nem tervez büntetést kiszabni a renitenskedő hálóőrre.

A (meg nem történt) cserénél kisebb dührohamot kapó Maurizio Sarri, majd maga Kepa is arról beszélt a kupavereség után, hogy egyszerű kommunikációs hiba történt. A kapust ápoló orvosi stáb nem ért időben Sarrihoz az információval, mely szerint játékosa rendben van, tudja vállalni a folytatást és a pillanatokon belül kezdődő tizenegyespárbajt. Az olasz szakvezető pedig biztosra akart menni, mintsem egy sérült kapusnak kelljen farkasszemet néznie a City-játékosokkal a szétlövésben...

Hogy ez valóban így volt-e vagy sem, aligha fog egyhamar kiderülni. A Chelsea két korábbi játékosa, John Terry és Chris Sutton mindenesetre kétkedve fogadta a magyarázatot – erről itt írtunk részletesebben.


Az Evening Standard hozzáteszi, az egész helyzetből a cserekapus, Willy Caballero jöhet ki a legrosszabbul, akit láthatóan megviselt, hogy végül nem léphetett pályára. A rutinos argentin feldúltan távozott a stadionból, és a sajtó egyetlen kérdésére sem volt hajlandó válaszolni.

A Standard megjegyzi: taktikai szempontból is teljesen érthető lett volna Caballero beállítása, aki a City legtöbb játékosával játszott korábban együtt, mivel 2014 és 2017 között a manchesteri klub szolgálatában állt. A 37 éves hálóőr pedig a történtek után joggal érezheti úgy, a klubvezetés nem áll ki mellette.

Ezek után nehéz elképzelni, hogy a történteknek ne legyen folytatása – még ha nem is a nyilvánosság előtt.

SZAVAZÁS

Ön szerint milyen büntetést érdemelne Kepa?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik