Chelsea: a klub is jól járhat a Real Madrid bajnoki címével

Vágólapra másolva!
2020.07.17. 11:11
null
Eden Hazard bajnok lett Madridban – de ennek Londonban is örülhetnek (Fotó: AFP)
Nemcsak Madridban, de Londonban is örülnek a Real Madrid csütörtök este biztossá tett bajnoki címének. Az Eden Hazard-tól a blancók kedvéért megváló Chelsea anyagilag is jól jár a királyiak La Liga-elsőségével.

Eden Hazard hosszas huzavona után 2019 júliusában lett hivatalosan a Real Madrid játékosa. A belga játékos „mindössze” 100 millió euróért váltott klubot, ám nem véletlen, hogy „csak” ennyi lett a vételár: Marina Granovszkaja, a Chelsea klubigazgatója kiharcolta, hogy bizonyos – nem éppen megvalósíthatatlan – feltételek teljesülése esetén további összeget kapjon a londoni klub.

Ezzel körülbelül további 30 millió euróhoz juthatnak a kékek, s a feltételek között volt az is, hogy ha a Real Madrid bajnok lesz, újabb összeget utal át a Chelsea-nek. A madridi As úgy tudja, hogy a londoni klub 15 millió eurót kap majd a La Liga-aranyérem miatt a királyiaktól.

Hazard az elhódított spanyol Szuperkupa után második trófeáját nyerte meg a blancókkal – sérülésektől is sújtott első idényében 16 bajnoki mérkőzésen 1 gólt és 6 gólpasszt jegyez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik