Championship: őrült meccsen bukta el a feljutás esélyét a Leeds

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.15. 22:47
null
Nagy meccs, hat gól, Derby-továbbjutás (Fotó: Twitter)
A Leeds United hiába győzte le az idény során háromszor is a Derby County csapatát, a legfontosabb mérkőzésen, a playoff elődöntőjének visszavágóján hazai pályán 4–2-re kikapott, így nem juthat fel a Premier League-be. A Championship rájátszásának döntőjét május 27-én a Derby az Aston Villa ellen játssza majd.

A szombati első mérkőzésen idegenben 1–0-ra győzött a Leeds United labdarúgócsapata a Derby County ellen, így jobb helyzetből várhatta a rájátszás elődöntőjének a visszavágóját.

A hazaiak klubrekordra törtek, az idényben háromból háromszor verték a riválist, de arra még nem volt példa, hogy négy mérkőzés esetén minden alkalommal győztesen hagyják el a pályát. Úgy tűnt, ezúttal ez is megtörténhet, a 23. percben Stuart Dallas közeli találatával meg is szerezték a vezetés. 1–0

A Derby azonban az első félidő végén egy kapitális védelmi hiba után Jack Marriott révén egyenlített, sőt, a második félidő első percében Mason Mount találatával már 2–1-re vezetett.

Az 58. percben egy lerántás miatt megítélt büntetőt Harry Wilson lőtte a hálóba, érett a meglepetés. 1–3

Négy perc múlva Dallas duplázott, a 2–3-as eredménnyel legalább ismét a hosszabbítás közelébe kerültek a hazaiak.

A 78. percben Gaetano Berardi durvasága sárga lapot ért, miután ez volt a második, megfogyatkozott a Leeds, Az emberelőnyt pedig kihasználta a Derby, Marriott a 85. percben belőtte a vendégek továbbjutást jelentő találatát. 2–4.

A playoff döntőjére május 27-én kerül sor, a Derby County ellenfele az Aston Villa lesz.

ANGLIA, CHAMPIONSHIP
PLAYOFF, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Leeds United–Derby County 2–4
Továbbjutott: a Derby, 4–3-as összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik