Carroll vagy Dzeko pótolhatja Ibrát a Milannál

Vágólapra másolva!
2012.07.13. 19:03
null
Carroll vagy Dzeko a Milanban? (Fotó: Action Images)
Nagy a játékosmozgás az európai labdarúgásban. Ibrahim Afellay az Interbe vagy az Arsenalba, Edin Dzeko, Kirjakosz Papadopulosz, Andy Carroll a Milanba, Fabio Borini a Liverpoolba, Joao Moutinho és Hugo Lloris a Tottenhambe, Luka Modric pedig a Real Madridba szerződhet. Legalábbis ezek a pletykák, szóbeszédek terjengnek mostanában a nemzetközi sportsajtóban. A mai híreket szedtük egy csokorba – hogy mennyi valóságalapjuk van, az idő majd eldönti.

Kezdjük az Európa-bajnokságon a holland válogatottal egyetemben leszereplő Ibrahim Afellayjal, aki kevés játéklehetőségre számíthat a következő szezonban a Barcelonában, ezért nem meglepő, hogy több klubbal is szóba hozták a nevét.

A hírek szerint Afellay a Premier League-ben vagy a Serie A-ban folytathatja a pályafutását, mivel a kérők között van az Arsenal és az Inter is. Utóbbi komolyan gondolja a holland játékos megszerzését: a goal.com értesülései szerint 5 millió euró elég lenne, hogy Afellay elhagyja a katalánokat.

Nagy kérdés, hogy ha a Milan végül eladja Zlatan Ibrahimovicot, ki fogja pótolni a svéd támadót. Az angol és olasz sajtó szerint a Manchester City futballistája, Edin Dzeko érkezhet a lombardokhoz. A fiatal bosnyák csatár kevés játéklehetőségre számíthat a Manchester Citynél (pláne, ha Robin van Persie is végül az angol bajnoknál köt majd ki...), ezért lehetséges, hogy váltani fog. Dzeko 28 millió fontot ér a City szerint, ezt pedig akár a Milan is ki tudná fizetni.

A Roma állítólag nagyon közel áll a megállapodáshoz a legutóbbi szezonban a Sienában futballozó Mattia Destróval.

Ami viszont már több mint pletyka: tizenegy millió fontért kerülhet Liverpoolba a Roma 21 éves csatára, Fabio Borini, aki már orvosi vizsgálaton vesz részt a Poolnál, és ő lehet az új menedzser, Brendan Rodgers első igazolása.

Andy Carroll közben Liverpoolból a Milanhoz érkezhet kölcsönbe, ugyanis Rodgers mester állítólag nem feltétlenül ragaszkodik az Európa-bajnokságon gólt szerző támadóhoz.

Luka Modric 44 millió fontért kerülhet a Real Madridhoz. A horvát középpályást megkereste ugyan a PSG és a Chelsea is, de nemet mondott a két klubnak. Ugyanakkor a Tottenham Modric helyére a Porto portugál középpályását, Joao Moutinhót szemelte ki, aki 38 millió fontért jöhetne. A londoni klub a Lyontól meg akarja szerezni a francia válogatott kapust, Hugo Llorist is.

CÍMSZAVAKBAN

A Milan Thiago Silva pótlására a görög Kirjakosz Papadopuloszt szeretné megszerezni a Schalkétól.

Az Arsenal és a Liverpool küzd Álvaro Negredóért, aki 20 millió fontért érkezhet valamelyik angol klubba.

A Manchester United kiszemelte magának a Sao Paulo fiatal tehetségét, Mourát, akiért 25 millió fontot kérne a klubja. A brazil csatárért harcol még az Inter és a Chelsea is.

Kaká pedig közel van ahhoz, hogy visszatérjen a Real Madridból a Milanba.

A Lille hátvédje, Mathieu Debuchy a L'Équipe szerint közel áll a megállapodáshoz a Newcastle Uniteddel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik