BL: Tuchel a trófeával a kezében találkozott először Abramoviccsal

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.05.30. 11:59
null
Thomas Tuchel a frissen elhódított BL-trófeával (Fotó: AFP)
Miután a Chelsea szombaton este 1–0-ra legyőzte a Manchester Cityt a Bajnokok Ligája döntőjében, a londoniak menedzsere, Thomas Tuchel először találkozott klubja tulajdonosával, Roman Abramoviccsal – írja a Sky Sports. A német tréner elmondta, új szerződésben bízik – egy sajtóértesülés alapján a jövő héten már meg is kaphatja új, 2+1 évre szóló megállapodását a Stamford Bridge-en.

 

A Chelsea káprázatosan zárta le idényét – mindössze 124 nappal azután, hogy Thomas Tuchel lett a menedzser, megszerezte történelme második BL-trófeáját. A 47 éves német tréner januárban érkezett a Londonba, előtte a PSG-t edzette. A párizsiakkal az előző idényben elbukta a BL-finálét, újabb esélyével viszont élni tudott.

Nem vagyok benne száz százalékban biztos, de talán ezzel a győzelemmel új szerződést kaptam. Most beszéltem a tulajdonosunkkal (Roman Abramoviccsal – a szerk.) a pályán, ami elég jó pillanat volt az első találkozásunkhoz” – mondta el a mérkőzést követően Tuchel, aki sajtóhírek szerint joggal bízhat az új megállapodásban: Fabrizio Romano neves olasz sportújságíró arról tájékoztatta követőit Twitter-oldalán: a Chelsea vezetősége összeül a következő napokban, és már csak idő kérdése, hogy a német szakember mikor kaphatja meg 2023 júniusáig, plusz opciósan még egy évre szóló szerződését.

A mérkőzés eseményeiről ide kattintva olvashat bővebben!

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
2021. május 29., Porto (Portugália), Estádio do Dragao
Manchester City (angol)–Chelsea FC (angol) 0–1 (0–1)
Porto (Portugália),
Estádio do Dragao, 14 110 néző. V: Mateu Lahoz (spanyol)
Manchester City:
Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zincsenko – Bernardo Silva (Fernandinho, 64.), Gündogan, Foden – Mahrez, De Bruyne (Gabriel Jesus, 60.), Sterling (Agüero, 77.). Menedzser: Pep Guardiola
Chelsea:
É. Mendy – Azpilicueta, Thiago Silva (Christensen, 39.), Rüdiger – R. James, Jorginho, Kanté, Chilwell – Mount (Kovacic, 80.), Havertz – Werner (Pulisic, 66.). Menedzser: Thomas Tuchel
Gólszerző:
Havertz (42.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik