Az MU-nál „túl jól” sikerült a felkészülés, a Pool máris jobb, mint Suárezzel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.18. 12:19
null
Wayne Rooney (10) szerint hozzáállásbeli okai vannak a szombati vereségnek, a folytatás jobb lesz (Fotó: Action Images)
A Manchester City nem eshet az előző két bajnoki címvédő hibájába, figyelmeztetett Manuel Pellegrini, az angol bajnok chilei menedzsere, akinek célja, hogy 2009 óta először ismételni tudjon a Premier League első helyezettje. A Manchester Unitednál a túl jól sikerült felkészülést és az eddig elmaradt igazolásokat is okolják a Swansea-tól elszenvedett vereségért, míg a Liverpoolnál már ott tartanak, hogy jobb a csapat, mint Luis Suárezzel – aki a hétvégén üzenetben küldte el jókívánságait Barcelonából.

Manuel Pellegrini örömujjongás helyett figyelmeztette játékosait a Manchester City Newcastle elleni bajnoki győzelmét követően: a chilei szakember meg akarja törni a bajnokcsapatok következő szezonbeli borzasztó sorozatát.

„A City két éve bajnok lett, de a következő idénye rémesen alakult. Aztán a Manchester United nyerte meg a bajnokságot, neki is tragikusra sikerült a következő idénye, csak hetedik lett. Nagyon fontos, hogy megértsék a játékosok, meg kell védenünk a címünket – mondta Pellegrini. – Tavaly kevesen hittek benne, hogy bajnokok lehetünk, mert ez volt az első idényem a Premier League-ben. Most viszont sokaknál favoritok vagyunk, jól erősítettünk, de öt csapat fog küzdeni a trófeáért, nem lazíthatunk, minden mérkőzés megnyeréséhez alázat kell. Biztos vagyok benne, hogy végig versenyben leszünk a bajnokságban."

A városi rivális Manchester Unitednál valósak a problémák, amit Louis van Gaal menedzser is elismert. Nem is tehetett volna mást a Swansea elleni hazai 1–2 után, de azt mondta, a meccs előtt is tisztában volt vele, a kerete nem elég erős a jó Premier League-szerepléshez.

„Már akkor is tudtam, hogy nem vagyunk készen, amikor az Egyesült Államokban túráztunk. Tisztában vagyok vele, milyen posztokra kell játékos" – mondta a holland, akinek az erősítések megsürgetése szempontjából segíthet is a vereség, hiszen nyomást helyez a klub vezetőire, legfőképp az átigazolások bonyolításáért felelős Ed Woodward alelnökre. Az angol futball első négy osztályából csak az Exeter City szerződtetett kevesebb labdarúgót a nyáron, mint az MU.

Bár a United 1972 óta először kapott ki a bajnoki nyitányon, Wayne Rooney szerint annyira nem rettenetes a helyzet, a csapat túlságosan is magabiztosan várta a nyitányt a Roma (3–2), a Real Madrid (3–1), a Liverpool (3–1) és a Valencia (2–1) legyőzése után.

„Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, ami miatt túláradó önbizalommal léptünk pályára, és ez visszaütött. Sokat kell tanulnunk, de olyan menedzserünk van, akitől lehet tanulni – mondta Rooney. – Az előző idényünk tragikus volt, ám most felkészültünk. Van egy-két gyengénk, amelyek kijavítása után nyerni fogjuk a meccseket."

A következő alkalom vasárnap a Sunderland otthonában lesz.

A Liverpoolnál győzelemmel kezdődött a Luis Suárez utáni éra, és a Southampton elleni találkozó után Brendan Rodgers igyekezett kiemelni, hogy immár mindenkinek a jelenlegi csapatra kell összpontosítania.

„Luis nagyszerű ember, a barátunk, aki nagyon kedves velünk még most is, hiszen a meccs reggelén üzenetet küldött nekünk, és minden jót kívánt. Ám ő már nincs velünk, tovább kell lépnünk, és ezt is tesszük. A klub nagyobb, mint bármelyik játékosa – mondta Rodgers. – A Southamptont mindenáron le kellett győznünk, s örömmel láttam, hogy a szép futball mellett az akarat és a küzdeni tudás is megvolt. Egy csatár még kell, de csak akkor igazolunk, ha minőségi futballista érkezhet."

Daniel Sturridge a győztes rajt után kimondta, amit Rodgers nem akart, és amit talán várhattunk is a szurkolók megnyugtatása végett.

„A Liverpool most jobb csapat, mint az előző idény végén volt. Elment ugyan Luis, akit továbbra is nagyon tisztelünk, de nagyszerű játékosok jöttek, akikkel igazán erősek leszünk" – mondta Sturridge.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik