Arsenal: Wenger elismerte, Sánchez valószínűleg távozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.13. 09:12
null
Kérdés, Arsene Wenger meddig számíthat Alexis Sánchezre (Fotó: AFP)
Arsene Wenger, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal menedzsere első alkalommal ismerte el nyilvánosan, hogy a csapat egyik legnagyobb sztárja, Alexis Sánchez valószínűleg nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését.

 

A francia szakember ugyanakkor hozzátette, a szintén még fél évig érvényes kontraktussal rendelkező Mesut Özil maradására továbbra is van esély.

„Valóban, változatlanul benne van a pakliban, hogy Özil marad a klubnál. Ezek a játékosok nyerni és pénzt keresni is szeretnének, szóval a kettőnek olyan kombinációját szeretnék, amit a nagy klubok meg tudnak adni nekik” – idézi Wengert a Sky Sports.

„Nagyon úgy néz ki, hogy Sánchez nem hosszabbít, de mellette meg akarjuk tartani Jack Wilshere-t, valamint Özilt is, ha lesz rá lehetőségünk.”

Az Arsenal a következő szezon végén a mostanihoz hasonló szituációba kerülhet, ugyanis Aaron Ramsey, Danny Welbeck és Theo Walcott szerződése 2019 nyarán jár le. Wenger erre reagálva elmondta, szerinte a futballisták miért nem akarnak időben hosszabbítani.

„A játékosok egyetlen szimpla ok miatt hagyják kifutni a szerződésüket: az átigazolási díjak túlságosan magasak. Az ügynökök azzal érvelnek az érdeklődő kluboknál, hogy »idehozom nektek a játékost a szerződése lejártával ingyen, ti viszont megfizettek engem ezért«. Ez gyakorlatilag megöli az átigazolásokat, ráadásul így egyre több futballista hagyja lejárni a szerződését.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik