Arsenal: Wenger a drukkerek miatt mondott le Mahrezről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.20. 11:08
Arsene Wenger és az Arsenal nyári átigazolási tervei között prioritással szerepel Rijad Mahrez megszerzése. A PL-ben listavezető Leicester City gólerős algériai kulcsemberéről egyszer már lemaradt a francia menedzser, miután igyekezett megfelelni a drukkerek elvárásainak.

Wenger elárulta, hogy az Arsenal-szurkolók többször véleményezik átigazolási politikáját, és jobban szeretik, ha 40 millió fontos sztárokat, kész játékosokat szerződtet, mintsem ismeretlen futballistákat.

Mint például a francia másodosztályú Le Havre-ből Angliába érkező Mahrezt, akit két éve a ma már aprópénznek tűnő 375 ezer fontért szerződtetett a Leicester City, pedig abban az időben már az Arsenalnál is képben volt. A 25 éves játékos mai értékét a transfermarkt.de 15 millió fontra teszi, de formája és az utána érdeklődők köre (pl. a Barcelona) alighanem feljebb tornázza az árát. Még a plusz 10 millió fontos felár sem elképzelhetetlen.

Ugyanakkor a 27 éves Theo Walcott pályafutása új irányt vehet. Az Arsenal szélsője minden bizonnyal gyakori sérülései miatt nem futhatta be eddig azt a karriert, amit képességei alapján jósoltak számára. Wenger a jövőben nem ragaszkodik a gyengén teljesítő szélsőhöz, és annak ellenére távozhat, hogy szerződése 2019-ben jár le. Mahrez esetleges érkezésével Walcott végképp partvonalon kívülre kerülhet, tekintve, hogy elsősorban mindketten ugyanazon a poszton (jobbszélsőként) bevethetők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik