Arsenal: tizedáron vennék vissza a Sociedad légiósát

Vágólapra másolva!
2014.06.08. 12:55
Angol lapértesülések szerint az angol Arsenal érvényesíteni akarja visszavásárlási opcióját Carlos Velára. A Real Sociedadnak két éve eladott támadóhoz ennek értelmében 3.25 millió fontért jutnának hozzá a londoniak. Mindezt annak ellenére, hogy piaci értékét a transfermarkt.de 20 millió fontra teszi, míg a spanyol klub 25 millió fontos eladási árban gondolkodik.

A 25 éves mexikói válogatott – és spanyol állampolgár – Velát 2006-ban szerződtette az Arsenal. A 2008–2011-es időszak előtt és után kölcsönben futballozhatott, miután hosszú távon nem tudta magát beverekedni a csapatba. Rövid WBA-kitérőtől eltekintve a stílusához lényegesen jobban illő spanyol bajnokságban (Salamanca, Osasuna) kamatoztatta képességeit. A Real Sociedadban aztán tökéletes otthonra lelt, stabil, gólerős játékot produkált az elmúlt három esztendőben.

A Sociedad két éve 2.3 millió fontért jutott hozzá végleg Velához, miután egy évet már náluk játszott kölcsönben, amelyért nagyságrendileg a dupláját fizették ki a spanyolok a londoniaknak 2011-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik