Arsenal: reklamáltak a játékosok, az FA eljárást indított a klub ellen

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2023.01.13. 10:43
null
Nem tudni, mi hangzott el, de az FA-nek nem tetszett az Arsenal-játékosok reklamálása (Fotó: Getty Images)
Hat napon belül másodszor emelt vádat az Arsenallal szemben az angol Labdarúgó-szövetség (FA): az eljárás szerint az észak-londoniak játékosai a szabályokat megsértve reklamáltak a játékvezetőnél egy kezezésgyanús esetet követően az Oxford United elleni kupameccsen.

Az Arsenal négy játékosa, Mohamed el-Neni, Kieran Tierney, Gabriel Magalhaes és Albert Sambi Lokonga azok után reklamált, hogy utóbbi lövését egy védő kézzel blokkolta. David Coote játékvezető tizenegyes helyett szögletet jelzett, az „ágyúsok” ezt kifogásolták. Arról egyelőre nincsenek pontos információk, hogy mi hangzott el az észak-londoni futballisták szájából.

Az FA hivatalos közleményt tett közzé csütörtökön:

„Szabályozási és fegyelmi frissítés: az Arsenal FC-t a szövetség E20.1 szabályának megsértésével vádolták meg az Oxford United elleni FA-kupa-mérkőzésen történtek miatt. Azt állítják, hogy az Arsenal FC nem tudta biztosítani, hogy játékosai szabályosan viselkedjenek a 34. percben. A klubnak 2023. január 16-ig van lehetősége reagálni.”

Videó az esetről:

Az Arsenalnak januárban ez már a második ilyen esete, korábban a Newcastle United elleni bajnoki után indítottak eljárást a klub ellen, hasonló incidensért.

ANGOL FA-KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Oxford United (III.)–Arsenal 0–3(el-Neni 63., Nketiah 70., 76.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik