Arsenal: „Özil középszerű a nagy meccseken, többre képes”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.06. 14:51
Jens Lehmann, az Arsenal korábbi kapusa szerint Mesut Özil a fontos mérkőzésen középszerű teljesítményt nyújt, és ezen a jövőben változtatnia kell.

A 2011-ben visszavonult, 61-szeres német válogatott Lehmann szerint Özil messze van a benne rejlő maximumtól, mióta elhagyta a Real Madridot és megérkezett az „ágyúsokhoz”.

„Mindenki tisztában van azzal, hogy Özil fantasztikus tehetséggel megáldott játékos. De fantasztikusnak kell lennie a fontos mérkőzéseken is. Nem elég, ha villog a kicsik ellen és középszerű teljesítményt nyújt az igazán fontos találkozókon.”

„Sokkal többre képes annál, mint amit eddig mutatott. De bizonyítania kell. Még mindig tud fejlődni. Egy labdarúgó a visszavonulása napjáig képes a fejlődésre” – mondta a The Sunnak Lehmann.

Özil 2013 nyarán hagyta el a Real Madridot és lett az Arsenal történetének legdrágább igazolása. Azóta 72 mérkőzésen 12 gólt szerzett és 23 gólpasszt osztott ki, két FA-kupát nyert a klubbal.

Az „ágyúsoknál” töltött két szezonja alatt már több alkalommal is szóba került Özillel kapcsolatban, hogy a sorsdöntő mérkőzéseken eltűnik a mezőnyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik