Arsenal: életmentő szívműtéten esett át a legenda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.04. 19:43
null
Adams szobrot is kapott az Arsenal stadionjánál (Fotó: Action Images)
Tony Adams, az Arsenal és az angol labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya életmentő szívműtéten esett át Azerbajdzsánban. Szerencsére a beavatkozás jól sikerült, így már otthon, családja körében lábadozik a 66-szoros válogatott játékos. 

Adams korábban, rövid időn keresztül a – az Európa-liga csoportkörében is szereplő – Qabala vezetőedzője is volt, jelenleg az azeri csapat sportigazgatójaként dolgozik. Az Arsenal csapatkapitányi karszalagját tizennégy éven keresztül viselő játékos a műtét után beszélt a fájdalmairól, és megköszönte az azeri orvosok kiváló munkáját.

„Miután mellkasi fájdalmaim voltak mozgás közben, felvettem a kapcsolatot a Qabala csapatorvosaival és elmentem a kórházba, ahol a vizsgálatok néhány elzáródott vénát mutattak ki, így érszűkülettel azonnal műteni kellett a szívemet” – mondta Tony Adams a beavatkozást követően.

„A kórház orvosai fantasztikus munkát végeztek, olyan volt, mintha az otthoni kardiológusom műtött volna. Tudom, hogy nélkülük most nem lennék életben.”

Tony Adams a sikeres műtét után hazautazott Angliába, és jelenleg családja körében lábadozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik