Arsenal: bezárták az akadémiát; karanténban a válogatott védő

Vágólapra másolva!
2020.10.08. 11:37
null
Mikel Arteta nem számíthat Kieran Tierneyre a Manchester City ellen (Fotó: AFP)
Az Arsenal hivatalosan is megerősítette, hogy csütörtökre bezárják a Hale End Akadémiát, miután a személyzeti stáb egyik tagjának pozitív lett a koronavírustesztje.

 

A szóban forgó illetőt azonnal elkülönítették hat másik stábtaggal együtt. További intézkedésként a klub a csütörtökre bezárta az akadémiát, amelyet alaposan kitisztítanak a nap folyamán. A közleményben hozzáteszik, a fejleményekről tájékoztatást biztosítanak az alkalmazottaknak, szülőknek és a fiatal játékosoknak, ugyanis mindenki egészsége és biztonsága top prioritást élvez a klub részéről. A kialakult helyzet a férfi és női felnőttcsapatot nem érinti.

Szintén az Arsenalhoz kapcsolódó hír, hogy Kieran Tierneynek 14 napos önkéntes karanténba kellett vonulnia, miután kiderült, hogy érintkezhetett a skót válogatottnál Stuart Armstronggal, akinél kimutatták a fertőzést. A balhátvéd így biztosan kihagyja a nemzeti együttes soron következő három mérkőzését, valamint az észak-londoniak Manchester City elleni bajnokiját.

„Borzasztóan csalódott és frusztrált vagyok a kialakult helyzet miatt. Betartottam minden előírást, és megbizonyosodtam arról, hogy meglegyen a kellő távolságtartás a hotelben. Tudom, hogy az Arsenal és a hazai szövetség megbeszéléseket folytat a skót hatóságokkal, hogy fény derüljön az okokra” – idézi az Arsenal oldala Tierneyt, akinek három tesztje is negatív lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik