Arsenal: bejelentették, Walcott az Evertonban folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.17. 18:03
Hivatalossá vált, amit már napok óta tudni lehetett: Theo Walcott távozott az Arsenaltól, és az Evertonhoz igazolt. Az angol válogatott támadó három és fél évre kötelezte el magát a liverpooli labdarúgócsapathoz, amely a hírek szerint 20 millió fontot fizetett érte.

A 28 esztendős angol válogatott támadó a mostani szezonban parkolópályára került az Arsenalnál: csupán hat bajnokin kapott lehetőséget (63 percet…), a Premier League-ben április óta nem kezdhetett, így jobbára csak a kupasorozatokban játszott.

Walcott 2006 telén 12 millió fontért cserébe szerződött az „ágyúsokhoz” a Southamptontól. Az Arsenal színeiben 397 tétmérkőzésen 108 gólt szerzett – amivel a Wenger-éra harmadik legeredményesebb játékosa, csak Thierry Henry (228) és Robin van Persie (132) volt többször eredményes nála –, a csapattal nyert három FA-kupát, valamint két angol Szuperkupát.

Walcott kedden átesett a szükséges orvosi vizsgálatokon, majd szerdán aláírta 2021 nyaráig szóló szerződését az Evertonnal. A hírek szerint a Mersey-parti klub megadja neki arsenalos fizetését (110 ezer font/hét), és kivásárolta a 2019 nyarán lejáró kontraktusából 20 millió fontért.

Walcott lett az Everton második téli szerzeménye a török csatár, Cenk Tosun után. A két futballistáért összesen 41 millió fontot fizettek a liverpooliak.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik