Angol Ligakupa: Zouma a fogát adta a Chelsea továbbjutásáért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.16. 22:42
null
Zouma és Cech ütközése után hét percig állt a játék (Fotó: Reuters)
Bejutott az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjébe a Chelsea, miután 3–1-re legyőzte a Derby Countyt. A „kékeknél” Kurt Zoumát, valamint Didier Drogbát is le kellett cserélni, előbbi egy szerencsétlen ütközés során a fogát veszítette, utóbbi pedig megsérült.

Chelsea-fölénnyel indult a találkozó, így nem meglepő módon a 23. percben előnybe kerültek a londoniak: Cesc Fabregas passza után Eden Hazard lőtt szép gólt. Ez volt a spanyol középpályás 15. gólpassza a szezonban (Oscar, a Chelsea második legjobbja öttel áll), a belga szélső pedig egymás után negyedik meccsén a harmadik találatát szerezte.

A szünet előtt egy szerencsétlen esetet követően hét percig állt a játék, Petr Cech ütközött Kurt Zoumával, akinek kiesett a foga és nehezen tért magához. A védőt le kellett cserélni, helyére Braniszlav Ivanovics állt.

Zouma és Cech ütközése

Ijesztő volt az ütközés, Fabregas és Azpilicueta megsürgette a hordágy pályára kerülését

A második játékrész egy piros laptól és Didier Drogba sérülésétől eltekintve már szerencsére főleg a fociról szólt. Az 56. percben Filipe Luís varázsolta szabadrúgásból az ellenfél kapujába a labdát, és bár Craig Bryson szépített, a Jake Buxton kiállítása után emberhátrányba kerülő Derby újabb gólt kapott, André Schürrle állította be a 3–1-es végeredményt – a Chelsea továbbjutott.

A másik keddi elődöntőn nem szakadt meg a Southampton rossz sorozata. A bajnokságban jól kezdő, ám az előző fordulókban gyengélkedő „szentek” 1–0-s vereséget szenvedett a Sheffield Unitedtől.

A találkozó góljai ide kattintva tekinthetőek meg.

ANGOL LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Derby County–Chelsea 1–3 (Bryson 71., ill. Hazard 23., F. Luís 56., Schürrle 82.)
Sheffield United–Southampton 1–0 (McNulty 63.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik