Angol Ligakupa: Szerintem ez a fickó megőrült! - Mourinho

Vágólapra másolva!
2015.01.28. 10:29
null
José Mourinho és a taposások főszereplői: Diego Costa, Emre Can, Martin Skrtel (Fotó: Action Images)
A jelek szerint a londoniak továbbjutásán túl Diego Costa kettős ellenféltaposásáról marad emlékezetes a kedd esti Chelsea–Liverpool angol labdarúgó Ligakupa-elődöntő (1–0) – no és persze José Mourinho Chelsea-menedzser meccs utáni védőbeszédéről.

 

Mint beszámoltunk róla, a brazil születésű spanyol válogatott támadó az első félidőben Emre Cant, a másodikban Martin Skrtelt taposta meg, és bár a két mozdulat láttán a szemtanúkban megfogalmazódhatott a szándékosság gyanúja, Michael Oliver játékvezető nem büntette meg Diego Costát. No de figyeljük, mit mondott José Mourinho:

„Fogalmam sincs, ezúttal mit értenek taposáson. Láttam a Diego Costával történteket. Az elmaradt tizenegyesről (amikor úgy tűnt, Skrtel szabálytalankodott a csatárral szemben) nem ejtek szót, mert beidéz az FA. Amikre pedig a Sky bűntettet kiabál, arra azt kell mondjam, teljesen véletlen volt. (Diego Costa) a labdára ment, amikor a két láb találkozott.”

A portugál szakvezető megint felmelegítette korábbi összeesküvés-elméletét, miszerint csapata ellen bizonyos szakértők hadjáratot folytatnak a médiában.

„Azt gondolom, hogy önöket (újságírókat) elfogulttá tették... Olyan kifejezést fogok használni, ami nyilvánvalóan bajba sodor, de azt hiszem, ezúttal nem büntethetnek meg, ha azt mondom, hogy egy bizonyos televíziós szakértő hadjáratot folytat, amikor Diego Costa bűneiről beszél. Szerintem ez a fickó megőrült! Hangulatkeltés folyik a javából. Tudjuk, hogy ez a bizonyos szakértő mennyire kedveli a Chelsea-t, no meg engem. Ezek a szakérők nagyon kényelmes székben ülnek, jó pénzt vágnak zsebre, miközben nincs rajtuk semmiféle teher. És mindig igazuk van. Sohasem veszíthetnek, minden szituációból nyertesen kerülnek ki, ugyanakkor illenék tisztességesnek és becsületesnek lenniük. De felejtsük el az egészet, irány a Wembley, gyerünk! Hogy ki ez a szakértő? Nem tudom a nevét, mert amint meglátom a képernyőn, kikapcsolom a tévét.”

Természetesen másképp vélekedik a Ligakupa-elődöntő vitatott eseteiről Brendan Rodgers, a Liverpool szakvezetője:

„(Diego Costa) könnyedén átléphette volna a fiatal játékost (Emre Cant), a stoplijait mégis közvetlenül a bokájára irányította, aminek csúnya következményei lehettek volna. Martin Skrtel esetében sem volt semmi szükség ilyesmire. Szomorú, hogy mégis megtörtént. (Costa) világklasszis játékos, aki nyilvánvalóan tudta, hogy a játékvezető nem láthatja az esetet.”

Mourinho és Rodgers a második félidő hevében összeszólalkozott a partvonal mellett, ami azért különösen pikáns téma a média számára, mert az elmúlt évtizedben együtt dolgoztak a Chelsea-nél.

„Igen, jó néhány évig dolgozott a Chelsea-nél. Fogalmam sincs, tanult-e bármit is tőlem. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem – mondta Mourinho, majd érzékeltette, hogy szerinte volt, amit biztosan nem lesett el tőle a „tanítvány”. – Beszélhetnék én is Skrtelről, de nem teszem. Ő a tévékamera előtt Courtois-ról, a Chelsea kapusáról beszél, Mignolet-t elfelejti. Én Courtois-ról és Mignolet-ről is beszélek. Ő megfeledkezik a saját kapusáról. Én nem az enyémről, mert nélküle nem juthattunk volna be a döntőbe. Ő ilyen. Fantasztikus menedzser, de mint emberek, nagyon különbözünk egymástól.”

„Nincs itt semmi probléma. Két kiemelkedő csapat kiélezett meccset vívott egymással, és ilyenkor előfordul, hogy előjönnek az állati ösztönök” – zárta rövidre a történetet Rodgers egy nem feltétlenül békülékeny szófordulattal.

Még nem tudni, hogy az angol Futballszövetség (FA) indít-e eljárást Diego Costa ellen – ha igen, és elmarasztaló ítélet születik, a csatár kihagyhatja szombaton a Manchester City elleni kulcsfontosságú bajnoki rangadót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik