Angol Ligakupa: gólfesztivál, Bogdánék már az elődöntőben!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.02. 22:36
null
A Liverpool már csak egy párharcra van a Wembleytől (Fotó: AFP)
Ugyan rekordgyorsasággal hátrányba került, mégis könnyedén jutott a legjobb négy közé az angol Ligakupában a Liverpool labdarúgócsapata, amely Bogdán Ádámmal a kapuban 6–1-re nyert a Southampton vendégeként. 

Az első perc után nem ezt lehetett várni: Sadio Mané az angol Ligakupa-szezon leggyorsabb gólját szerezve már a 39. másodpercben bevette fejjel a meccset végigvédő Bogdán Ádám kapuját, ám a folytatásban a Soton nem tudta kihasználni a gyors gól adta lélektani előnyt. 1–0

A 4–3–1–2-ben felálló Liverpool (a Daniel Sturridge, Divock Origi duóval elöl) amint magára talált a félidő közepén és ahogy hosszabb ideig meg tudta tartani a labdát, egyenlített is, sőt, négy percen belül fordított. A 25. percben Daniel Sturridge-nak az sem okozott gondot, hogy nem épp tökéletesen vette át a labdát, Joe Allen passza után egy az egyben megoldotta a feladatot, és a bal alsóba helyezett. Négy perccel később Emre Can kínálta meg remek csel után tökéletes labdával a társat, aki higgadtan a kapuba passzolt. Elhalkult a St. Mary’s. 1–2

Ráadásul Alberto Moreno szünet előtti, Divock Origin megpattanó lövése padlóra küldte a Southamptont, amely onnan a második félidőben fel sem tudott állni. A gólokkal eddig adós belga csatár ezúttal meghálálta a bizalmat, szerencsés találata után a második játékrészben lőtt egy bombagólt is a léc alá, majd a hajrában fejjel is eredményes volt, miközben az egy gólpasszt is jegyző csereember, Jordon Ibe is a kapuba talált.

A vendégcsapat mind a hat, kaput találó lövéséből gólt szerzett, miközben a Southampton 1995 után kapott újra hat gólt hazai pályán. A Pool egyre inkább magán viseli a kloppizmus jegyeit, a látványosság ezúttal eredményességgel is párosult. Southampton–Liverpool 1–6 – Jürgen Klopp csapata elődöntős!

A találkozó után közvetlenül megtartották az elődöntő sorsolását is, a Liverpoolra a Stoke vár a legjobb négy között.

ANGOL LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Southampton–Liverpool 1–6 ((Mané 1., ill. Sturridge 25., 29., Origi 45., 68., 86., Ibe 72.)
KORÁBBI EREDMÉNYEK
Middlesbrough–Everton 0–2
Stoke City–Sheffield Wednesday 2–0
Manchester City
–Hull City 4–1

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Everton–Manchester City
Stoke City–Liverpool

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik