Angol edző válthatja Fabio Capellót

Vágólapra másolva!
2010.08.16. 08:11
null
Fabio Capello (balra)végleg búcsút venne David Beckhamtől (a kép jobb szélén) (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó-szövetség (FA) szerint 2012-ben egy hazai szakembernek kell váltania a jelenlegi szövetségi kapitányt, az olasz Fabio Capellót. Az FA azt is bejelentette, hogy november 17-én Franciaország ellen lép pályára a válogatott a Wembleyben. Ez a találkozó akár David Beckham búcsúmeccse is lehetne, ám a középpályás nem akar búcsúzni. 

„2012-ig Fabio Capellóval dolgozunk, utána viszont egy angol szakemberrel képzeljük el a jövőt" – nyilatkozta a BBC-nek az FA kommunikációs igazgatója, Adrian Bevington.

Bevington hozzátette, korábban a svéd Sven-Göran Erikssonnal és most az olasz Capellóval is élvezik a közös munkát, de úgy gondolja, hogy az angol válogatottat angol kapitánynak kellene irányítania.

Capello előtt egyébként egy angol szakember, Steven McClaren vezette Gerrardékat, de vele nem jutott ki a csapat a 2008-as Eb-re. Az olasszal ott voltak a dél-afrikai vb-n, ám ott leszerepelt a csapat, miután már a nyolcaddöntőben alulmaradt Németországgal szemben, így még az sem biztos, hogy Capello kitölti 2012-ig szóló szerződését, igaz, a szakítás túl sokba kerülne a szövetségnek, így alighanem marad.

Az angol szövetség azt is bejelentette, hogy november 17-én a „háromoroszlánosok" a Wembleyben fogadják felkészülési meccsen Franciaországot. Capello azt szeretné, ha ez a találkozó lenne David Beckham búcsúmeccse a válogatottban (az olasz múlt héten elmondta, a jövőben már nem számít a a Los Angeles Galaxy játékosára), ám a középpályás jelezte, ő még nem kívánja lemondani a szereplést a nemzeti csapatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik