A Man. City hatodszor vagy a Wigan először?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.11. 13:13
null
Yaya Touré (balra) ezúttal a kupadöntőben küzdhet a Wigan ellen (Fotó: Action Images)
Az FA-kupa 132. kiírásának döntőjét rendezik magyar idő szerint 18.15-től a Manchester City és a Wigan Athletic között. A City legutóbb két éve járt a sorozat fináléjában, és akkor meg is nyerte; az volt az ötödik FA-kupa-diadala. A Wigan fennállása során először jutott ilyen messzire a kupában. A döntő helyszíne – ahogy az utóbb hat évben mindig – az (új) Wembley.

A Manchester City idénymentésre készül, a Wigan Athletic viszont kisebbfajta csodára. A bajnoki címvédőnek ebben a szezonban nem sikerült megakadályoznia a városi rivális United menetelését, mi több, a City a Bajnokok Ligájában sem jutott messzire – még a csoportkörből sem lépett tovább. A dúsgazdag arab tulajoknak (is) fontos lenne legalább az FA-kupa-arany.

A Wigan anyagi és szakmai értelemben is más színvonalat képvisel, a Premier League-ben a kiesés ellen küzd, s már azzal is hatalmas tettet hajtott végre, hogy bejutott az FA-kupa fináléjába. Mindazonáltal nem állna itt meg, ha lúd, legyen kövér.

„Az FA-kupa elhódításával örökre beírnánk magunkat az angol futball történetébe. Egy nagy trófea megnyerése más szintre emelné kis klubunkat” – fogalmazott Roberto Martinez, a Wigan menedzsere. A spanyol nincs könnyű helyzetben: öt védőjét is nélkülözi majd a Wembleyben. Maynor Figueroa ágyéksérüléssel, Ronnie Stam bokasérüléssel bajlódik, Ivan Ramisnek és Jean Beausejournak pedig a térde rendetlenkedik. Antolín Alcaraz sem egészséges, neki is a térdével van gond.

A túloldalon a vállműtéten áteső Scott Sinclair szorul a partvonalon kívülre, Yaya Touré ellenben kipihente magát, így ismét hadra fogható.

„Azt hiszem, nem volt rossz ez az évad sem, noha nyilván nem volt olyan kitűnő, mint a legutóbbi, amikor bajnokok lettünk. Mindenkinek fontos lenne, ha ma kupagyőzelmet ünnepelnénk” – fogta rövidre Roberto Mancini, a City szakvezetője.

FA-KUPA, DÖNTŐ (The FA Cup with Budweiser)
Manchester City–Wigan Athletic
London,
Wembley; 18.15 (Tv: Sport1). V: Andre Marriner

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik